
Składniki
4 plastry
1 sztuka
2 sztuki
12 sztuk
1 pęczek
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szparagi obierz i ugotuj w pionowej pozycji, tak aby ich kwiaty wystawały lekko ponad poziom wody. Ostudź.
Krok 2
Blaszkę do pieczenia wyłóż pergaminem i posmaruj oliwą. Na pergaminie ułóż 2 porcje po 6 szparagów. Skrop je oliwą, oprósz pokruszoną Mini kostką Knorr oraz pieprzem.
Krok 3
W następnej kolejności na obie porcje szparagów wybij delikatnie po 1 jajku. Uważaj, aby żółtko się nie rozlało. Blaszkę wstaw do piekarnika nagrzanego do 175 st. C i zapiekaj ok. 6 minut.
Krok 4
Na talerzach ułóż dekoracyjnie plastry łososia, zapieczone szparagi z jajkami i udekoruj je listkami świeżych ziół. Podawaj z pieczywem oraz ulubionym dipem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej