Szparagi z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szparagi z łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
140 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

101 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 plastry

1 sztuka

2 sztuki

12 sztuk

1 pęczek

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi obierz i ugotuj w pionowej pozycji, tak aby ich kwiaty wystawały lekko ponad poziom wody. Ostudź.

Krok 2

Blaszkę do pieczenia wyłóż pergaminem i posmaruj oliwą. Na pergaminie ułóż 2 porcje po 6 szparagów. Skrop je oliwą, oprósz pokruszoną Mini kostką Knorr oraz pieprzem.

Krok 3

W następnej kolejności na obie porcje szparagów wybij delikatnie po 1 jajku. Uważaj, aby żółtko się nie rozlało. Blaszkę wstaw do piekarnika nagrzanego do 175 st. C i zapiekaj ok. 6 minut.

Krok 4

Na talerzach ułóż dekoracyjnie plastry łososia, zapieczone szparagi z jajkami i udekoruj je listkami świeżych ziół. Podawaj z pieczywem oraz ulubionym dipem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Marek Brzeziński

    Marek Brzeziński , 17.12.2014

    Prawdziwe śniadanie mistrzów!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szparagi z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szparagi z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szparagi z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szparagi z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szparagi z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szparagi z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szparagi z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szparagi z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Hiszpański omlet
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej