Szparagi z łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

138 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 plastry

2 sztuki

12 sztuk

1 pęczek

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi obierz i ugotuj w pionowej pozycji, tak aby ich kwiaty wystawały lekko ponad poziom wody. Ostudź.

Krok 2

Blaszkę do pieczenia wyłóż pergaminem i posmaruj oliwą. Na pergaminie ułóż 2 porcje po 6 szparagów. Skrop je oliwą, oprósz pokruszoną Mini kostką Knorr oraz pieprzem.

Krok 3

W następnej kolejności na obie porcje szparagów wybij delikatnie po 1 jajku. Uważaj, aby żółtko się nie rozlało. Blaszkę wstaw do piekarnika nagrzanego do 175 st. C i zapiekaj ok. 6 minut.

Krok 4

Na talerzach ułóż dekoracyjnie plastry łososia, zapieczone szparagi z jajkami i udekoruj je listkami świeżych ziół. Podawaj z pieczywem oraz ulubionym dipem.

1

Opinie o przepisie

  • Marek Brzeziński

    Marek Brzeziński

    Prawdziwe śniadanie mistrzów!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej