Sałatka z truskawek i szparagów:
Czas: 15 minut
Porcja dla 4 osób
Składniki:
- 150 g roszponki lub sałaty zielonej porwanej na mniejsze kawałki
- 200 g truskawek
- sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
- 1 ogórek
- 1 opakowanie jogurtu naturalnego
- 10 szparagów zielonych, obranych
- 2 łyżki łuskanego ziarna słonecznika
Sposób przygotowania
Ogórki obierz i pokrój w plastry. Truskawki przekrój na pół i ułóż wszystko na talerzu. Szparagi chwilę gotuj, następnie włóż na chwilę do zimnej wody. Potem pokrój w mniejsze kawałki i dołóż do truskawek. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z jogurtem i polej nim sałatkę. Na wierzchu połóż liście sałaty i ziarna słonecznika. Ziarna słonecznika najlepiej smakują lekko uprażone na patelni.
Korzystajcie z sezonu szparagowego, delektujcie się tymi wspaniałymi warzywami. Potem trzeba czekać cały rok aż znów powrócą.
Komentarze (0)