Babeczki koktajlowe na słono

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

204 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

50 gramów

50 gramów

4 sztuki

0.5 szklanki

3 łyżki

0.5 pęczka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę zmiksuj z jajkami, dopraw do smaku Delikatem Knorr oraz pieprzem.

Krok 2

Kukurydzę oraz fasolę odsącz, a następnie połącz z jajeczną masą oraz serem i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Masę nałóż do małych foremek, a następnie piecz w nagrzanym do 160 °C piekarniku ok. 15 minut.

Krok 4

Po wyjęciu wystudź i udekoruj kwaśną śmietaną, gałązkami koperku oraz chili.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki koktajlowe na słono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki koktajlowe na słono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki koktajlowe na słono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki koktajlowe na słono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki koktajlowe na słono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki koktajlowe na słono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki koktajlowe na słono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Babeczki koktajlowe na słonoBabeczki koktajlowe na słono

Babeczki na słono można przygotować na różne sposoby. Oprócz tych z kruchego albo francuskiego ciasta, upieczesz je z puszystej masy jajecznej. Smakiem i konsystencją przypominają nieco omlet na słono, jednak prezentują się znacznie lepiej i dobrze sprawdzą się jako przekąska. Zacznij od zrobienia masy z jajek i słodkiej śmietanki 36%, doprawiając ją do smaku. Dodaj do niej kukurydzę z puszki, czerwoną fasolę i starty żółty ser. Możesz także spróbować wersji z innymi dodatkami. Pasować będzie np. szynka, ser feta czy oliwki. Dobrym sposobem na urozmaicenie babeczek na słono jest przygotowanie kilku ich wersji, by każdy mógł wśród nich znaleźć coś dla siebie. Masę jajeczną przelej do małych foremek, a następnie zapiecz. Podawaj z gęstą kwaśną śmietaną, udekorowane gałązkami koperku i posypane niewielką ilością chili. Takie babeczki koktajlowe to godne polecenia rozwiązanie na przystawkę albo ciepłą przekąskę do podania podczas spotkania ze znajomymi. To także doskonały sposób na weekendowe śniadanie. Skorzystaj z naszego przepisu!