
Składniki
100 gramów
1 łyżeczka
50 gramów
50 gramów
4 sztuki
0.5 szklanki
3 łyżki
1 szczypta
0.5 pęczka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śmietanę zmiksuj z jajkami, dopraw do smaku Delikatem Knorr oraz pieprzem.
Krok 2
Kukurydzę oraz fasolę odsącz, a następnie połącz z jajeczną masą oraz serem i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Masę nałóż do małych foremek, a następnie piecz w nagrzanym do 160 °C piekarniku ok. 15 minut.
Krok 4
Po wyjęciu wystudź i udekoruj kwaśną śmietaną, gałązkami koperku oraz chili.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Babeczki koktajlowe na słono
Babeczki na słono można przygotować na różne sposoby. Oprócz tych z kruchego albo francuskiego ciasta, upieczesz je z puszystej masy jajecznej. Smakiem i konsystencją przypominają nieco omlet na słono, jednak prezentują się znacznie lepiej i dobrze sprawdzą się jako przekąska. Zacznij od zrobienia masy z jajek i słodkiej śmietanki 36%, doprawiając ją do smaku. Dodaj do niej kukurydzę z puszki, czerwoną fasolę i starty żółty ser. Możesz także spróbować wersji z innymi dodatkami. Pasować będzie np. szynka, ser feta czy oliwki. Dobrym sposobem na urozmaicenie babeczek na słono jest przygotowanie kilku ich wersji, by każdy mógł wśród nich znaleźć coś dla siebie. Masę jajeczną przelej do małych foremek, a następnie zapiecz. Podawaj z gęstą kwaśną śmietaną, udekorowane gałązkami koperku i posypane niewielką ilością chili. Takie babeczki koktajlowe to godne polecenia rozwiązanie na przystawkę albo ciepłą przekąskę do podania podczas spotkania ze znajomymi. To także doskonały sposób na weekendowe śniadanie. Skorzystaj z naszego przepisu!