
Składniki
100 gramów
1 łyżeczka
50 gramów
50 gramów
4 sztuki
0.5 szklanki
3 łyżki
1 szczypta
0.5 pęczka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śmietanę zmiksuj z jajkami, dopraw do smaku Delikatem Knorr oraz pieprzem.
Krok 2
Kukurydzę oraz fasolę odsącz, a następnie połącz z jajeczną masą oraz serem i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Masę nałóż do małych foremek, a następnie piecz w nagrzanym do 160 °C piekarniku ok. 15 minut.
Krok 4
Po wyjęciu wystudź i udekoruj kwaśną śmietaną, gałązkami koperku oraz chili.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Babeczki koktajlowe na słono
Babeczki na słono można przygotować na różne sposoby. Oprócz tych z kruchego albo francuskiego ciasta, upieczesz je z puszystej masy jajecznej. Smakiem i konsystencją przypominają nieco omlet na słono, jednak prezentują się znacznie lepiej i dobrze sprawdzą się jako przekąska. Zacznij od zrobienia masy z jajek i słodkiej śmietanki 36%, doprawiając ją do smaku. Dodaj do niej kukurydzę z puszki, czerwoną fasolę i starty żółty ser. Możesz także spróbować wersji z innymi dodatkami. Pasować będzie np. szynka, ser feta czy oliwki. Dobrym sposobem na urozmaicenie babeczek na słono jest przygotowanie kilku ich wersji, by każdy mógł wśród nich znaleźć coś dla siebie. Masę jajeczną przelej do małych foremek, a następnie zapiecz. Podawaj z gęstą kwaśną śmietaną, udekorowane gałązkami koperku i posypane niewielką ilością chili. Takie babeczki koktajlowe to godne polecenia rozwiązanie na przystawkę albo ciepłą przekąskę do podania podczas spotkania ze znajomymi. To także doskonały sposób na weekendowe śniadanie. Skorzystaj z naszego przepisu!


































