Ośmiornica z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ośmiornica z ryżem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 litry

1.2 kilograma

600 gramów

600 gramów

350 gramów

1.5 pęczka

1 szczypta

1 szczypta

120 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozbijaj ośmiorniczkę tłuczkiem do mięsa przez 10 minut, po czym pokrój ją na kawałki.

Krok 2

Posiekaj pomidory i cebulę. Opłucz ryż.

Krok 3

Do zeszklonej na oliwie cebuli dodaj ośmiornicę i smaż, aż płyn odparuje.

Krok 4

Dodaj pomidory, dopraw i duś przez godzinę. Dodaj 2 litry wody, ryż i gotuj jeszcze 20 minut. Posyp kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ośmiornica z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ośmiornica z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ośmiornica z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ośmiornica z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ośmiornica z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ośmiornica z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ośmiornica z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ośmiornica z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej