Ośmiornica z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ośmiornica z ryżem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 litry

1.2 kilograma

600 gramów

600 gramów

350 gramów

1.5 pęczka

1 szczypta

1 szczypta

120 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozbijaj ośmiorniczkę tłuczkiem do mięsa przez 10 minut, po czym pokrój ją na kawałki.

Krok 2

Posiekaj pomidory i cebulę. Opłucz ryż.

Krok 3

Do zeszklonej na oliwie cebuli dodaj ośmiornicę i smaż, aż płyn odparuje.

Krok 4

Dodaj pomidory, dopraw i duś przez godzinę. Dodaj 2 litry wody, ryż i gotuj jeszcze 20 minut. Posyp kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ośmiornica z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ośmiornica z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ośmiornica z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ośmiornica z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ośmiornica z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ośmiornica z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ośmiornica z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ośmiornica z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Dip z limonki z imbirem
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej