
Składniki
2 litry
1.2 kilograma
600 gramów
600 gramów
350 gramów
1.5 pęczka
1 szczypta
1 szczypta
120 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozbijaj ośmiorniczkę tłuczkiem do mięsa przez 10 minut, po czym pokrój ją na kawałki.
Krok 2
Posiekaj pomidory i cebulę. Opłucz ryż.
Krok 3
Do zeszklonej na oliwie cebuli dodaj ośmiornicę i smaż, aż płyn odparuje.
Krok 4
Dodaj pomidory, dopraw i duś przez godzinę. Dodaj 2 litry wody, ryż i gotuj jeszcze 20 minut. Posyp kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej