Ośmiornica z ryżem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 litry

1.2 kilograma

600 gramów

600 gramów

350 gramów

1.5 pęczka

1 szczypta

1 szczypta

120 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozbijaj ośmiorniczkę tłuczkiem do mięsa przez 10 minut, po czym pokrój ją na kawałki.

Krok 2

Posiekaj pomidory i cebulę. Opłucz ryż.

Krok 3

Do zeszklonej na oliwie cebuli dodaj ośmiornicę i smaż, aż płyn odparuje.

Krok 4

Dodaj pomidory, dopraw i duś przez godzinę. Dodaj 2 litry wody, ryż i gotuj jeszcze 20 minut. Posyp kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ośmiornica z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ośmiornica z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ośmiornica z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ośmiornica z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ośmiornica z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ośmiornica z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ośmiornica z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Smoothie “zielone love”
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej