
Składniki
2 litry
1.2 kilograma
600 gramów
600 gramów
350 gramów
1.5 pęczka
1 szczypta
1 szczypta
120 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozbijaj ośmiorniczkę tłuczkiem do mięsa przez 10 minut, po czym pokrój ją na kawałki.
Krok 2
Posiekaj pomidory i cebulę. Opłucz ryż.
Krok 3
Do zeszklonej na oliwie cebuli dodaj ośmiornicę i smaż, aż płyn odparuje.
Krok 4
Dodaj pomidory, dopraw i duś przez godzinę. Dodaj 2 litry wody, ryż i gotuj jeszcze 20 minut. Posyp kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej