
Składniki
1.5 kilograma
1 sztuka
1 kilogram
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj.
Krok 2
Mięso i cebulę podsmaż, zalej 0,5 l wody, duś pod przykryciem pół godziny.
Krok 3
Sparzone i obrane pomidory pokrój i dodaj do mięsa razem z tymiankiem i przyprawami.
Krok 4
Gotuj jeszcze kwadrans, ewentualnie uzupełnij wodą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej