Duszone mięso kozie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

20 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

79 osób wydrukowało

Pobierz pdf

93 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1.5 kilograma

1 szczypta

0.5 szklanki

1 kilogram

0

1 szczypta

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj.

Krok 2

Mięso i cebulę podsmaż, zalej 0,5 l wody, duś pod przykryciem pół godziny.

Krok 3

Sparzone i obrane pomidory pokrój i dodaj do mięsa razem z tymiankiem i przyprawami.

Krok 4

Gotuj jeszcze kwadrans, ewentualnie uzupełnij wodą.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Ciasto marchewkowe
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej