Mięso z kozy - przepis: duszona kozina z cebulą | Przepisy.pl pixel

Duszone mięso kozie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

93 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

152 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 sztuka

1 kilogram

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj.

Krok 2

Mięso i cebulę podsmaż, zalej 0,5 l wody, duś pod przykryciem pół godziny.

Krok 3

Sparzone i obrane pomidory pokrój i dodaj do mięsa razem z tymiankiem i przyprawami.

Krok 4

Gotuj jeszcze kwadrans, ewentualnie uzupełnij wodą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone mięso kozie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone mięso kozie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone mięso kozie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone mięso kozie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone mięso kozie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone mięso kozie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone mięso kozie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone mięso kozie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej