Składniki
1.5 kilograma
1 sztuka
1 kilogram
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj.
Krok 2
Mięso i cebulę podsmaż, zalej 0,5 l wody, duś pod przykryciem pół godziny.
Krok 3
Sparzone i obrane pomidory pokrój i dodaj do mięsa razem z tymiankiem i przyprawami.
Krok 4
Gotuj jeszcze kwadrans, ewentualnie uzupełnij wodą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
77 osób ogląda przepis: 
Szarlotka z kokosem
90 min.
średnie
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej