Mięso z kozy - przepis: duszona kozina z cebulą | Przepisy.pl pixel

Duszone mięso kozie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

96 osób wydrukowało

Pobierz pdf

152 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 sztuka

1 kilogram

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj.

Krok 2

Mięso i cebulę podsmaż, zalej 0,5 l wody, duś pod przykryciem pół godziny.

Krok 3

Sparzone i obrane pomidory pokrój i dodaj do mięsa razem z tymiankiem i przyprawami.

Krok 4

Gotuj jeszcze kwadrans, ewentualnie uzupełnij wodą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone mięso kozie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone mięso kozie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone mięso kozie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone mięso kozie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone mięso kozie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone mięso kozie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone mięso kozie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone mięso kozie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej