
Składniki
1.5 kilograma
1 sztuka
1 kilogram
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj.
Krok 2
Mięso i cebulę podsmaż, zalej 0,5 l wody, duś pod przykryciem pół godziny.
Krok 3
Sparzone i obrane pomidory pokrój i dodaj do mięsa razem z tymiankiem i przyprawami.
Krok 4
Gotuj jeszcze kwadrans, ewentualnie uzupełnij wodą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
2 osoby oglądają przepis: 
Pikantna zupa warzywna z soczewicą - VIDEO
50 min.
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej