Kiełbasa smażona na pikantno przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiełbasa smażona na pikantno

Autor: ziomek300345

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

60 gramów

50 gramów

2 sztuki

40 gramów

3 sztuki

2 szczypty

2 szczypty

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokroić w kostkę.

Krok 2

Cebulę oraz czosnek drobno posiekać i wsypać do miski. Dodać szczyptę pieprzu czarnego i wymieszać.

Krok 3

Na patelnię wrzucić masło i nagrzać patelnie.

Krok 4

Do miski dosypać pokrojony w kostkę boczek wędzony i kiełbasę. Wymieszać wszystko.

Krok 5

Dosypać szczyptę soli, ziarna ziela angielskiego i sproszkowany czosnek porządnie wszystko wymieszać.

Krok 6

Wszystko wsypać na patelnie i smażyć przez ok.5-10 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiełbasa smażona na pikantno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiełbasa smażona na pikantno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiełbasa smażona na pikantno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiełbasa smażona na pikantno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiełbasa smażona na pikantno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiełbasa smażona na pikantno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiełbasa smażona na pikantno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiełbasa smażona na pikantno - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej