Kiełbasa smażona na pikantno przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiełbasa smażona na pikantno

Autor: ziomek300345

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 gramów

3 sztuki

40 gramów

2 szczypty

2 sztuki

1 szczypta

2 szczypty

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokroić w kostkę.

Krok 2

Cebulę oraz czosnek drobno posiekać i wsypać do miski. Dodać szczyptę pieprzu czarnego i wymieszać.

Krok 3

Na patelnię wrzucić masło i nagrzać patelnie.

Krok 4

Do miski dosypać pokrojony w kostkę boczek wędzony i kiełbasę. Wymieszać wszystko.

Krok 5

Dosypać szczyptę soli, ziarna ziela angielskiego i sproszkowany czosnek porządnie wszystko wymieszać.

Krok 6

Wszystko wsypać na patelnie i smażyć przez ok.5-10 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiełbasa smażona na pikantno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiełbasa smażona na pikantno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiełbasa smażona na pikantno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiełbasa smażona na pikantno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiełbasa smażona na pikantno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiełbasa smażona na pikantno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiełbasa smażona na pikantno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiełbasa smażona na pikantno - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej