
Składniki
50 gramów
3 sztuki
40 gramów
2 szczypty
2 sztuki
1 szczypta
2 szczypty
60 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę pokroić w kostkę.
Krok 2
Cebulę oraz czosnek drobno posiekać i wsypać do miski. Dodać szczyptę pieprzu czarnego i wymieszać.
Krok 3
Na patelnię wrzucić masło i nagrzać patelnie.
Krok 4
Do miski dosypać pokrojony w kostkę boczek wędzony i kiełbasę. Wymieszać wszystko.
Krok 5
Dosypać szczyptę soli, ziarna ziela angielskiego i sproszkowany czosnek porządnie wszystko wymieszać.
Krok 6
Wszystko wsypać na patelnie i smażyć przez ok.5-10 min.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej


























