Kiełbasa smażona na pikantno przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiełbasa smażona na pikantno

Autor: ziomek300345

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 gramów

3 sztuki

40 gramów

2 szczypty

2 sztuki

1 szczypta

2 szczypty

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokroić w kostkę.

Krok 2

Cebulę oraz czosnek drobno posiekać i wsypać do miski. Dodać szczyptę pieprzu czarnego i wymieszać.

Krok 3

Na patelnię wrzucić masło i nagrzać patelnie.

Krok 4

Do miski dosypać pokrojony w kostkę boczek wędzony i kiełbasę. Wymieszać wszystko.

Krok 5

Dosypać szczyptę soli, ziarna ziela angielskiego i sproszkowany czosnek porządnie wszystko wymieszać.

Krok 6

Wszystko wsypać na patelnie i smażyć przez ok.5-10 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiełbasa smażona na pikantno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiełbasa smażona na pikantno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiełbasa smażona na pikantno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiełbasa smażona na pikantno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiełbasa smażona na pikantno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiełbasa smażona na pikantno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiełbasa smażona na pikantno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiełbasa smażona na pikantno - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej