
Składniki
50 gramów
3 sztuki
40 gramów
2 szczypty
2 sztuki
1 szczypta
2 szczypty
60 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę pokroić w kostkę.
Krok 2
Cebulę oraz czosnek drobno posiekać i wsypać do miski. Dodać szczyptę pieprzu czarnego i wymieszać.
Krok 3
Na patelnię wrzucić masło i nagrzać patelnie.
Krok 4
Do miski dosypać pokrojony w kostkę boczek wędzony i kiełbasę. Wymieszać wszystko.
Krok 5
Dosypać szczyptę soli, ziarna ziela angielskiego i sproszkowany czosnek porządnie wszystko wymieszać.
Krok 6
Wszystko wsypać na patelnie i smażyć przez ok.5-10 min.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej