Składniki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
2 łyżki
4 sztuki
3 łyżki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety skrop sokiem z cytryny i odstaw na 20 minut.
Krok 2
Rybę oprósz solą, pieprzem i ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwą.
Krok 3
Piecz przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni.
Krok 4
Twarożek wymieszaj z koperkiem.
Krok 5
Pod koniec pieczenia łososia obłóż serem i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej