Łosoś z serem twarogowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś z serem twarogowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

4 sztuki

3 łyżki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety skrop sokiem z cytryny i odstaw na 20 minut.

Krok 2

Rybę oprósz solą, pieprzem i ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwą.

Krok 3

Piecz przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni.

Krok 4

Twarożek wymieszaj z koperkiem.

Krok 5

Pod koniec pieczenia łososia obłóż serem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś z serem twarogowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś z serem twarogowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś z serem twarogowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś z serem twarogowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś z serem twarogowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś z serem twarogowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś z serem twarogowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś z serem twarogowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Dorsz w porach
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej