Zapiekany łosoś w śmietanie z szampanem
łatwe
220 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
200 mililitrów
1 opakowanie
100 mililitrów
1 sztuka
0.5 sztuki
6 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety ryby ułóż w żaroodpornym naczyniu, skrop cytryną i oprósz przyprawami.
Krok 2
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z szampanem i śmietaną. Następnie dodaj jajko i wymieszaj.
Krok 3
Przygotowanym Fixem zalej filety ułożone w naczyniu.
Krok 4
Wierzch pokryj plastrami żółtego sera.
Krok 5
Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj 30 minut. Gotowe danie podawaj z ziemniaczanym purée.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej