Zapiekany łosoś w śmietanie z szampanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekany łosoś w śmietanie z szampanem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

heart
202 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

206 osób wydrukowało

Pobierz pdf

219 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

200 mililitrów

1 opakowanie

100 mililitrów

1 sztuka

0.5 sztuki

6 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety ryby ułóż w żaroodpornym naczyniu, skrop cytryną i oprósz przyprawami.

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z szampanem i śmietaną. Następnie dodaj jajko i wymieszaj.

Krok 3

Przygotowanym Fixem zalej filety ułożone w naczyniu.

Krok 4

Wierzch pokryj plastrami żółtego sera.

Krok 5

Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj 30 minut. Gotowe danie podawaj z ziemniaczanym purée.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekany łosoś w śmietanie z szampanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekany łosoś w śmietanie z szampanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekany łosoś w śmietanie z szampanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekany łosoś w śmietanie z szampanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekany łosoś w śmietanie z szampanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekany łosoś w śmietanie z szampanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekany łosoś w śmietanie z szampanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekany łosoś w śmietanie z szampanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej