Zapiekany łosoś w śmietanie z szampanem
łatwe
175 osób zapisało
Składniki
4 sztuki
200 mililitrów
1 opakowanie
100 mililitrów
1 sztuka
0.5 sztuki
6 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety ryby ułóż w żaroodpornym naczyniu, skrop cytryną i oprósz przyprawami.
Krok 2
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z szampanem i śmietaną. Następnie dodaj jajko i wymieszaj.
Krok 3
Przygotowanym Fixem zalej filety ułożone w naczyniu.
Krok 4
Wierzch pokryj plastrami żółtego sera.
Krok 5
Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj 30 minut. Gotowe danie podawaj z ziemniaczanym purée.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej