Zapiekany łosoś w śmietanie z szampanem
łatwe
220 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
200 mililitrów
1 opakowanie
100 mililitrów
1 sztuka
0.5 sztuki
6 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety ryby ułóż w żaroodpornym naczyniu, skrop cytryną i oprósz przyprawami.
Krok 2
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z szampanem i śmietaną. Następnie dodaj jajko i wymieszaj.
Krok 3
Przygotowanym Fixem zalej filety ułożone w naczyniu.
Krok 4
Wierzch pokryj plastrami żółtego sera.
Krok 5
Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj 30 minut. Gotowe danie podawaj z ziemniaczanym purée.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej