Zapiekany łosoś w śmietanie z szampanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekany łosoś w śmietanie z szampanem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

heart
202 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

206 osób wydrukowało

Pobierz pdf

218 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

200 mililitrów

1 opakowanie

100 mililitrów

1 sztuka

0.5 sztuki

6 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety ryby ułóż w żaroodpornym naczyniu, skrop cytryną i oprósz przyprawami.

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z szampanem i śmietaną. Następnie dodaj jajko i wymieszaj.

Krok 3

Przygotowanym Fixem zalej filety ułożone w naczyniu.

Krok 4

Wierzch pokryj plastrami żółtego sera.

Krok 5

Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj 30 minut. Gotowe danie podawaj z ziemniaczanym purée.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekany łosoś w śmietanie z szampanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekany łosoś w śmietanie z szampanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekany łosoś w śmietanie z szampanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekany łosoś w śmietanie z szampanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekany łosoś w śmietanie z szampanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekany łosoś w śmietanie z szampanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekany łosoś w śmietanie z szampanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekany łosoś w śmietanie z szampanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chińskie pierożki Dim Sum
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej