Zapiekany łosoś w śmietanie z szampanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekany łosoś w śmietanie z szampanem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

heart
202 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

206 osób wydrukowało

Pobierz pdf

220 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

200 mililitrów

1 opakowanie

100 mililitrów

1 sztuka

0.5 sztuki

6 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety ryby ułóż w żaroodpornym naczyniu, skrop cytryną i oprósz przyprawami.

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z szampanem i śmietaną. Następnie dodaj jajko i wymieszaj.

Krok 3

Przygotowanym Fixem zalej filety ułożone w naczyniu.

Krok 4

Wierzch pokryj plastrami żółtego sera.

Krok 5

Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj 30 minut. Gotowe danie podawaj z ziemniaczanym purée.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekany łosoś w śmietanie z szampanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekany łosoś w śmietanie z szampanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekany łosoś w śmietanie z szampanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekany łosoś w śmietanie z szampanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekany łosoś w śmietanie z szampanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekany łosoś w śmietanie z szampanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekany łosoś w śmietanie z szampanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekany łosoś w śmietanie z szampanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej