Kaszanka - rarytas nie tylko dla ubogich przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszanka - rarytas nie tylko dla ubogich

Autor: Christopher Konkel

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

25 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na maśle z dodatkiem oleju smażyć przez chwilę posiekany czosnek, dodać cebulę i po chwili kaszankę. Przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Wbić 2 rozbełtane jajka, wymieszać z kaszanką.

Krok 2

Ugotowane ziemniaki ubić na puree z dodatkiem masła i śmietany.

Krok 3

Przesmażyć boczek, a pod koniec dodać ogórki pokrojone w plastry. Ogórki smażyć bardzo krótko.

Krok 4

Jak podamy, to zależy od nas. Ja ułożyłem warstwami w ausztycherze. Ziemniaki, kaszanka, ziemniaki i kaszanka. W powstałą wieżyczkę włożyłem plaster przesmażonego boczku, a jako dodatek podałem przesmażone plastry kiszonego ogórka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszanka - rarytas nie tylko dla ubogich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszanka - rarytas nie tylko dla ubogich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszanka - rarytas nie tylko dla ubogich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszanka - rarytas nie tylko dla ubogich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszanka - rarytas nie tylko dla ubogich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszanka - rarytas nie tylko dla ubogich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszanka - rarytas nie tylko dla ubogich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszanka - rarytas nie tylko dla ubogich - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej