Kaszanka - rarytas nie tylko dla ubogich przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszanka - rarytas nie tylko dla ubogich

Autor: Christopher Konkel

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

25 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na maśle z dodatkiem oleju smażyć przez chwilę posiekany czosnek, dodać cebulę i po chwili kaszankę. Przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Wbić 2 rozbełtane jajka, wymieszać z kaszanką.

Krok 2

Ugotowane ziemniaki ubić na puree z dodatkiem masła i śmietany.

Krok 3

Przesmażyć boczek, a pod koniec dodać ogórki pokrojone w plastry. Ogórki smażyć bardzo krótko.

Krok 4

Jak podamy, to zależy od nas. Ja ułożyłem warstwami w ausztycherze. Ziemniaki, kaszanka, ziemniaki i kaszanka. W powstałą wieżyczkę włożyłem plaster przesmażonego boczku, a jako dodatek podałem przesmażone plastry kiszonego ogórka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszanka - rarytas nie tylko dla ubogich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszanka - rarytas nie tylko dla ubogich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszanka - rarytas nie tylko dla ubogich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszanka - rarytas nie tylko dla ubogich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszanka - rarytas nie tylko dla ubogich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszanka - rarytas nie tylko dla ubogich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszanka - rarytas nie tylko dla ubogich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszanka - rarytas nie tylko dla ubogich - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej