Kaszanka - rarytas nie tylko dla ubogich przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszanka - rarytas nie tylko dla ubogich

Autor: Christopher Konkel

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

25 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na maśle z dodatkiem oleju smażyć przez chwilę posiekany czosnek, dodać cebulę i po chwili kaszankę. Przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Wbić 2 rozbełtane jajka, wymieszać z kaszanką.

Krok 2

Ugotowane ziemniaki ubić na puree z dodatkiem masła i śmietany.

Krok 3

Przesmażyć boczek, a pod koniec dodać ogórki pokrojone w plastry. Ogórki smażyć bardzo krótko.

Krok 4

Jak podamy, to zależy od nas. Ja ułożyłem warstwami w ausztycherze. Ziemniaki, kaszanka, ziemniaki i kaszanka. W powstałą wieżyczkę włożyłem plaster przesmażonego boczku, a jako dodatek podałem przesmażone plastry kiszonego ogórka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszanka - rarytas nie tylko dla ubogich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszanka - rarytas nie tylko dla ubogich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszanka - rarytas nie tylko dla ubogich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszanka - rarytas nie tylko dla ubogich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszanka - rarytas nie tylko dla ubogich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszanka - rarytas nie tylko dla ubogich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszanka - rarytas nie tylko dla ubogich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszanka - rarytas nie tylko dla ubogich - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej