
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
15 dekagramów
1 sztuka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
2 sztuki
2 łyżeczki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
kapustę -kroimy cieniutko jabłko trzemy na dużych otworach tarką pomidory w kostkę i ogórek cebula w cienkie piórka
Krok 2
koper,powidła,majonez i keczup mieszamy razem z przyprawą do sałatek knorr
Krok 3
dodajemy do warzyw mieszamy i odstawiamy do lodówki na 20 minut smacznego.jeśli nie ma keczupu czosnkowego dodać 1 ząbek roztartego czosnku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej