Surówka chińska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka chińska

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

3 sztuki

1 szklanka

4 łyżeczki

0.5 szklanki

0.2 szklanki

4 łyżeczki

1 łyżeczka

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Poszatkuj drobno kapustę, posiekaj czosnek a marchew zetrzyj na tarce z dużymi oczkami.

Krok 2

Zmieszaj powyższe składniki w dużej misce.

Krok 3

Połącz razem wodę, cukier, olej, ocet, Delikat Knorr i imbir i polej tym wszystkim surówkę. Każdą podawaną porcję posyp orzeszkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka chińska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej