Surówka z białej rzepy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z białej rzepy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

15 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

0.5 pęczka

1 łyżka

2 sztuki

2 sztuki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rzepę zetrzyj na tarce.

Krok 2

Jabłka pokrój w słupki, cebulę posiekaj, a ogórki pokrój w kostkę.

Krok 3

Koperek posiekaj, dodaj sok z cytryny, olej, wodę i wymieszaj.

Krok 4

Do sosu dodaj przyprawy i zalej nim surówkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z białej rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z białej rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z białej rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z białej rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z białej rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z białej rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z białej rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z białej rzepy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej