Surówka z białej rzepy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z białej rzepy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

0.5 pęczka

1 łyżka

2 sztuki

2 sztuki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rzepę zetrzyj na tarce.

Krok 2

Jabłka pokrój w słupki, cebulę posiekaj, a ogórki pokrój w kostkę.

Krok 3

Koperek posiekaj, dodaj sok z cytryny, olej, wodę i wymieszaj.

Krok 4

Do sosu dodaj przyprawy i zalej nim surówkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z białej rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z białej rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z białej rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z białej rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z białej rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z białej rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z białej rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z białej rzepy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej