Surówka z białej rzepy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z białej rzepy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

0.5 pęczka

1 łyżka

2 sztuki

2 sztuki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rzepę zetrzyj na tarce.

Krok 2

Jabłka pokrój w słupki, cebulę posiekaj, a ogórki pokrój w kostkę.

Krok 3

Koperek posiekaj, dodaj sok z cytryny, olej, wodę i wymieszaj.

Krok 4

Do sosu dodaj przyprawy i zalej nim surówkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z białej rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z białej rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z białej rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z białej rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z białej rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z białej rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z białej rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z białej rzepy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej