Składniki
1 sztuka
3 łyżki
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
0.5 pęczka
1 łyżka
2 sztuki
2 sztuki
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rzepę zetrzyj na tarce.
Krok 2
Jabłka pokrój w słupki, cebulę posiekaj, a ogórki pokrój w kostkę.
Krok 3
Koperek posiekaj, dodaj sok z cytryny, olej, wodę i wymieszaj.
Krok 4
Do sosu dodaj przyprawy i zalej nim surówkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
8 osób ogląda przepis: 
Zapiekane naleśniki po bolońsku
45 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej