
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
0.5 pęczka
1 łyżka
2 sztuki
2 sztuki
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rzepę zetrzyj na tarce.
Krok 2
Jabłka pokrój w słupki, cebulę posiekaj, a ogórki pokrój w kostkę.
Krok 3
Koperek posiekaj, dodaj sok z cytryny, olej, wodę i wymieszaj.
Krok 4
Do sosu dodaj przyprawy i zalej nim surówkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej