Surówka z białej rzepy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z białej rzepy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

0.5 pęczka

1 łyżka

2 sztuki

2 sztuki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rzepę zetrzyj na tarce.

Krok 2

Jabłka pokrój w słupki, cebulę posiekaj, a ogórki pokrój w kostkę.

Krok 3

Koperek posiekaj, dodaj sok z cytryny, olej, wodę i wymieszaj.

Krok 4

Do sosu dodaj przyprawy i zalej nim surówkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z białej rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z białej rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z białej rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z białej rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z białej rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z białej rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z białej rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z białej rzepy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej