Surówka z cykorii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z cykorii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżka

2 sztuki

3 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cykorię oczyść i pokrój na kawałki.

Krok 2

Ogórka, cebulę pokrój w kostkę, a jabłko w słupki.

Krok 3

Z oleju, wody, majonezu i musztardy przygotuj sos.

Krok 4

Dodaj siekaną pietruszkę, sól, pieprz, cukier i sok z cytryny. Tak przygotowanym sosem zalej surówkę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z cykorii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z cykorii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z cykorii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z cykorii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z cykorii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z cykorii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z cykorii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z cykorii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Cannelloni z mięsem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej