
Składniki
0.5 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżka
2 sztuki
3 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cykorię oczyść i pokrój na kawałki.
Krok 2
Ogórka, cebulę pokrój w kostkę, a jabłko w słupki.
Krok 3
Z oleju, wody, majonezu i musztardy przygotuj sos.
Krok 4
Dodaj siekaną pietruszkę, sól, pieprz, cukier i sok z cytryny. Tak przygotowanym sosem zalej surówkę.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej