Surówka z cykorii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

338

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżka

2 sztuki

3 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cykorię oczyść i pokrój na kawałki.

Krok 2

Ogórka, cebulę pokrój w kostkę, a jabłko w słupki.

Krok 3

Z oleju, wody, majonezu i musztardy przygotuj sos.

Krok 4

Dodaj siekaną pietruszkę, sól, pieprz, cukier i sok z cytryny. Tak przygotowanym sosem zalej surówkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z cykorii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z cykorii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z cykorii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z cykorii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z cykorii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z cykorii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z cykorii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej