
Składniki
0.5 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżka
2 sztuki
3 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cykorię oczyść i pokrój na kawałki.
Krok 2
Ogórka, cebulę pokrój w kostkę, a jabłko w słupki.
Krok 3
Z oleju, wody, majonezu i musztardy przygotuj sos.
Krok 4
Dodaj siekaną pietruszkę, sól, pieprz, cukier i sok z cytryny. Tak przygotowanym sosem zalej surówkę.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej