Składniki
0.5 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżka
2 sztuki
3 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cykorię oczyść i pokrój na kawałki.
Krok 2
Ogórka, cebulę pokrój w kostkę, a jabłko w słupki.
Krok 3
Z oleju, wody, majonezu i musztardy przygotuj sos.
Krok 4
Dodaj siekaną pietruszkę, sól, pieprz, cukier i sok z cytryny. Tak przygotowanym sosem zalej surówkę.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej