
Składniki
0.5 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżka
2 sztuki
3 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cykorię oczyść i pokrój na kawałki.
Krok 2
Ogórka, cebulę pokrój w kostkę, a jabłko w słupki.
Krok 3
Z oleju, wody, majonezu i musztardy przygotuj sos.
Krok 4
Dodaj siekaną pietruszkę, sól, pieprz, cukier i sok z cytryny. Tak przygotowanym sosem zalej surówkę.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej