
Składniki
2 sztuki
0.5 szklanki
1 opakowanie
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, zdejmij skórki i pokrój na ósemki.
Krok 2
Kapustę umyj i poszatkuj.
Krok 3
Jabłka obierz i pokrój na plasterki i następnie w słupki. Cebulę posiekaj. Fasolę odsącz i opłukaj.
Krok 4
Wszystkie składniki wymieszaj.
Krok 5
Do jogurtu dodaj curry, sok z cytryny oraz sos sałatkowy Knorr. Dokładnie wymieszaj i wlej do sałatki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej