Surówka po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka po chińsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 szklanki

1 opakowanie

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, zdejmij skórki i pokrój na ósemki.

Krok 2

Kapustę umyj i poszatkuj.

Krok 3

Jabłka obierz i pokrój na plasterki i następnie w słupki. Cebulę posiekaj. Fasolę odsącz i opłukaj.

Krok 4

Wszystkie składniki wymieszaj.

Krok 5

Do jogurtu dodaj curry, sok z cytryny oraz sos sałatkowy Knorr. Dokładnie wymieszaj i wlej do sałatki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Kutia
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej