Surówka po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka po chińsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

100 gramów

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

0.5 szklanki

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, zdejmij skórki i pokrój na ósemki.

Krok 2

Kapustę umyj i poszatkuj.

Krok 3

Jabłka obierz i pokrój na plasterki i następnie w słupki. Cebulę posiekaj. Fasolę odsącz i opłukaj.

Krok 4

Wszystkie składniki wymieszaj.

Krok 5

Do jogurtu dodaj curry, sok z cytryny oraz sos sałatkowy Knorr. Dokładnie wymieszaj i wlej do sałatki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej