
Składniki
2 sztuki
0.5 szklanki
1 opakowanie
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, zdejmij skórki i pokrój na ósemki.
Krok 2
Kapustę umyj i poszatkuj.
Krok 3
Jabłka obierz i pokrój na plasterki i następnie w słupki. Cebulę posiekaj. Fasolę odsącz i opłukaj.
Krok 4
Wszystkie składniki wymieszaj.
Krok 5
Do jogurtu dodaj curry, sok z cytryny oraz sos sałatkowy Knorr. Dokładnie wymieszaj i wlej do sałatki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej