
Składniki
2 sztuki
0.5 szklanki
1 opakowanie
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, zdejmij skórki i pokrój na ósemki.
Krok 2
Kapustę umyj i poszatkuj.
Krok 3
Jabłka obierz i pokrój na plasterki i następnie w słupki. Cebulę posiekaj. Fasolę odsącz i opłukaj.
Krok 4
Wszystkie składniki wymieszaj.
Krok 5
Do jogurtu dodaj curry, sok z cytryny oraz sos sałatkowy Knorr. Dokładnie wymieszaj i wlej do sałatki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej