Surówka z marchwi i chrzanu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z marchwi i chrzanu

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 łyżka

1 opakowanie

200 gramów

50

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyj i obierz.

Krok 2

Obraną marchewkę zetrzyj na tarce.

Krok 3

Jabłka pokój w kostkę, kefir wymieszaj z zawartością opakowania Sosu sałatkowego Knorr.

Krok 4

Połącz przygotowane składniki, dodaj chrzan i wymieszaj z kefirem. Udekoruj listkami pietruszki.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z marchwi i chrzanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z marchwi i chrzanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z marchwi i chrzanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z marchwi i chrzanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z marchwi i chrzanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z marchwi i chrzanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z marchwi i chrzanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z marchwi i chrzanu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej