Surówka z czerwonej kapusty w sosie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

2 sztuki

3 łyżki

0.5 opakowania

0.25 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę drobno poszatkuj.

Krok 2

Jabłka zetrzyj na tarce, a cebulę i natkę pietruszki posiekaj.

Krok 3

Połącz wszystkie składniki.

Krok 4

Z majonezu, jogurtu i przypraw przygotuj sos i polej nim surówkę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z czerwonej kapusty w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z czerwonej kapusty w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z czerwonej kapusty w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z czerwonej kapusty w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z czerwonej kapusty w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z czerwonej kapusty w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z czerwonej kapusty w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej