Surówka z czerwonej kapusty w sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z czerwonej kapusty w sosie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

2 sztuki

3 łyżki

0.5 opakowania

0.25 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę drobno poszatkuj.

Krok 2

Jabłka zetrzyj na tarce, a cebulę i natkę pietruszki posiekaj.

Krok 3

Połącz wszystkie składniki.

Krok 4

Z majonezu, jogurtu i przypraw przygotuj sos i polej nim surówkę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z czerwonej kapusty w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z czerwonej kapusty w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z czerwonej kapusty w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z czerwonej kapusty w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z czerwonej kapusty w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z czerwonej kapusty w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z czerwonej kapusty w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z czerwonej kapusty w sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej