Surówka z czerwonej kapusty w sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z czerwonej kapusty w sosie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

2 sztuki

3 łyżki

0.5 opakowania

0.25 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę drobno poszatkuj.

Krok 2

Jabłka zetrzyj na tarce, a cebulę i natkę pietruszki posiekaj.

Krok 3

Połącz wszystkie składniki.

Krok 4

Z majonezu, jogurtu i przypraw przygotuj sos i polej nim surówkę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z czerwonej kapusty w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z czerwonej kapusty w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z czerwonej kapusty w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z czerwonej kapusty w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z czerwonej kapusty w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z czerwonej kapusty w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z czerwonej kapusty w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z czerwonej kapusty w sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej