Surówka z czerwonej kapusty w sosie

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

0.5 opakowania

1 łyżka

0.25 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę drobno poszatkuj.

Krok 1

Jabłka zetrzyj na tarce, a cebulę i natkę pietruszki posiekaj.

Krok 1

Połącz wszystkie składniki.

Krok 1

Z majonezu, jogurtu i przypraw przygotuj sos i polej nim surówkę.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej