SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

12

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

386 osób wydrukowało

Pobierz pdf

245 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

6 sztuk

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkować, posolić i odstawić.

Krok 2

Rzodkiewki i ogórka dobrze umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posolić i również odstawić, aby puściły sok, który należy odlać. Marchewkę również zetrzeć,ale już nie solić:)

Krok 3

Wszystkie warzywa połączyć ze sobą, dodać poszatkowany koper, pieprz oraz sos Knorr przygotowany według przepisu na opakowaniu.

Krok 4

Dokładnie wymieszać i jeść!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTYSURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY

Surówka z młodej kapusty to wiosenna przekąska, która dobrze komponuje się z daniami z grilla, ale sprawdza się też jako dodatek przy obiedzie lub kolacji. Do jej przygotowania potrzebujesz młodej kapusty, marchewki, rzodkiewki, ogórka i świeżego koperku, które podkreślą smak kompozycji. Wszystkie elementy dania należy poszatkować, a następnie przyprawiać i wymieszać z ziołowo-koperkowym sosem. Pamiętaj, by odsączać poszczególne składniki po ich przyprawieniu, by w surówce nie było zbyt dużo soku. Dzięki świeżości warzyw surówka dobrze współgra z daniami o bardziej wyrazistym smaku. Pasują do niej np. grillowana karkówka, kotlety mielone, zapiekane ziemniaki czy łosoś z rusztu. Sprawdza się też jako dodatek do zapiekanek warzywnych i makaronowych, wegetariańskich kotletów oraz dań mącznych. Surówka z młodej kapusty jest bardzo uniwersalna i pasuje do wielu rodzajów potraw, serwowanych zarówno na obiad, jak i na kolację. Przygotuj ją według naszego przepisu i sprawdź, z czym najbardziej będzie Ci smakować!