SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

10

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

348 osób wydrukowało

Pobierz pdf

213 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

6 sztuk

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkować, posolić i odstawić.

Krok 2

Rzodkiewki i ogórka dobrze umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posolić i również odstawić, aby puściły sok, który należy odlać. Marchewkę również zetrzeć,ale już nie solić:)

Krok 3

Wszystkie warzywa połączyć ze sobą, dodać poszatkowany koper, pieprz oraz sos Knorr przygotowany według przepisu na opakowaniu.

Krok 4

Dokładnie wymieszać i jeść!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej

przepisy.pl - SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTYSURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY

Surówka z młodej kapusty to wiosenna przekąska, która dobrze komponuje się z daniami z grilla, ale sprawdza się też jako dodatek przy obiedzie lub kolacji. Do jej przygotowania potrzebujesz młodej kapusty, marchewki, rzodkiewki, ogórka i świeżego koperku, które podkreślą smak kompozycji. Wszystkie elementy dania należy poszatkować, a następnie przyprawiać i wymieszać z ziołowo-koperkowym sosem. Pamiętaj, by odsączać poszczególne składniki po ich przyprawieniu, by w surówce nie było zbyt dużo soku. Dzięki świeżości warzyw surówka dobrze współgra z daniami o bardziej wyrazistym smaku. Pasują do niej np. grillowana karkówka, kotlety mielone, zapiekane ziemniaki czy łosoś z rusztu. Sprawdza się też jako dodatek do zapiekanek warzywnych i makaronowych, wegetariańskich kotletów oraz dań mącznych. Surówka z młodej kapusty jest bardzo uniwersalna i pasuje do wielu rodzajów potraw, serwowanych zarówno na obiad, jak i na kolację. Przygotuj ją według naszego przepisu i sprawdź, z czym najbardziej będzie Ci smakować!