SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY przepis – Zobacz na przepisy.pl

SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

10

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

255 osób wydrukowało

Pobierz pdf

152 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

6 sztuk

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkować, posolić i odstawić.

Krok 2

Rzodkiewki i ogórka dobrze umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posolić i również odstawić, aby puściły sok, który należy odlać. Marchewkę również zetrzeć,ale już nie solić:)

Krok 3

Wszystkie warzywa połączyć ze sobą, dodać poszatkowany koper, pieprz oraz sos Knorr przygotowany według przepisu na opakowaniu.

Krok 4

Dokładnie wymieszać i jeść!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTYSURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY

Surówka z młodej kapusty to wiosenna przekąska, która dobrze komponuje się z daniami z grilla, ale sprawdza się też jako dodatek przy obiedzie lub kolacji. Do jej przygotowania potrzebujesz młodej kapusty, marchewki, rzodkiewki, ogórka i świeżego koperku, które podkreślą smak kompozycji. Wszystkie elementy dania należy poszatkować, a następnie przyprawiać i wymieszać z ziołowo-koperkowym sosem. Pamiętaj, by odsączać poszczególne składniki po ich przyprawieniu, by w surówce nie było zbyt dużo soku. Dzięki świeżości warzyw surówka dobrze współgra z daniami o bardziej wyrazistym smaku. Pasują do niej np. grillowana karkówka, kotlety mielone, zapiekane ziemniaki czy łosoś z rusztu. Sprawdza się też jako dodatek do zapiekanek warzywnych i makaronowych, wegetariańskich kotletów oraz dań mącznych. Surówka z młodej kapusty jest bardzo uniwersalna i pasuje do wielu rodzajów potraw, serwowanych zarówno na obiad, jak i na kolację. Przygotuj ją według naszego przepisu i sprawdź, z czym najbardziej będzie Ci smakować!