
Składniki
0.5 sztuki
1 sztuka
6 sztuk
0.5 sztuki
0.5 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkować, posolić i odstawić.
Krok 2
Rzodkiewki i ogórka dobrze umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posolić i również odstawić, aby puściły sok, który należy odlać. Marchewkę również zetrzeć,ale już nie solić:)
Krok 3
Wszystkie warzywa połączyć ze sobą, dodać poszatkowany koper, pieprz oraz sos Knorr przygotowany według przepisu na opakowaniu.
Krok 4
Dokładnie wymieszać i jeść!!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY
Surówka z młodej kapusty to wiosenna przekąska, która dobrze komponuje się z daniami z grilla, ale sprawdza się też jako dodatek przy obiedzie lub kolacji. Do jej przygotowania potrzebujesz młodej kapusty, marchewki, rzodkiewki, ogórka i świeżego koperku, które podkreślą smak kompozycji. Wszystkie elementy dania należy poszatkować, a następnie przyprawiać i wymieszać z ziołowo-koperkowym sosem. Pamiętaj, by odsączać poszczególne składniki po ich przyprawieniu, by w surówce nie było zbyt dużo soku. Dzięki świeżości warzyw surówka dobrze współgra z daniami o bardziej wyrazistym smaku. Pasują do niej np. grillowana karkówka, kotlety mielone, zapiekane ziemniaki czy łosoś z rusztu. Sprawdza się też jako dodatek do zapiekanek warzywnych i makaronowych, wegetariańskich kotletów oraz dań mącznych. Surówka z młodej kapusty jest bardzo uniwersalna i pasuje do wielu rodzajów potraw, serwowanych zarówno na obiad, jak i na kolację. Przygotuj ją według naszego przepisu i sprawdź, z czym najbardziej będzie Ci smakować!


































