
Składniki
2 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
0.25 pęczka
0.5 opakowania
3 łyżki
3 sztuki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrać marchewki i białą rzodkiew. Utrzeć na tarce jarzynowej na grubych oczkach.
Krok 2
Por pokroić w pół plasterki i rozdzielić tak by rozsypał się na cienkie paseczki.
Krok 3
Mandarynki obrać ze skórek i powycinać pozbawione białych błonek cząstki.
Krok 4
Figi przekroić na ćwiartki i wyciąć miąższ - pokroić w grubą kostkę.
Krok 5
Sałatkę wymieszać dodając pokrojoną natkę pietruszki.
Krok 6
Wymieszać olej z wodą i sosem koperkowo-ziołowym. Polać wymieszaną sałatkę sosem.
Krok 7
Podawać na świeżo bo jak postoi to owoce puszczają soki i surówka będzie za wilgotna.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej