
Składniki
2 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
0.25 pęczka
0.5 opakowania
3 łyżki
3 sztuki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrać marchewki i białą rzodkiew. Utrzeć na tarce jarzynowej na grubych oczkach.
Krok 2
Por pokroić w pół plasterki i rozdzielić tak by rozsypał się na cienkie paseczki.
Krok 3
Mandarynki obrać ze skórek i powycinać pozbawione białych błonek cząstki.
Krok 4
Figi przekroić na ćwiartki i wyciąć miąższ - pokroić w grubą kostkę.
Krok 5
Sałatkę wymieszać dodając pokrojoną natkę pietruszki.
Krok 6
Wymieszać olej z wodą i sosem koperkowo-ziołowym. Polać wymieszaną sałatkę sosem.
Krok 7
Podawać na świeżo bo jak postoi to owoce puszczają soki i surówka będzie za wilgotna.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































