
Składniki
2 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
0.25 pęczka
0.5 opakowania
3 łyżki
3 sztuki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrać marchewki i białą rzodkiew. Utrzeć na tarce jarzynowej na grubych oczkach.
Krok 2
Por pokroić w pół plasterki i rozdzielić tak by rozsypał się na cienkie paseczki.
Krok 3
Mandarynki obrać ze skórek i powycinać pozbawione białych błonek cząstki.
Krok 4
Figi przekroić na ćwiartki i wyciąć miąższ - pokroić w grubą kostkę.
Krok 5
Sałatkę wymieszać dodając pokrojoną natkę pietruszki.
Krok 6
Wymieszać olej z wodą i sosem koperkowo-ziołowym. Polać wymieszaną sałatkę sosem.
Krok 7
Podawać na świeżo bo jak postoi to owoce puszczają soki i surówka będzie za wilgotna.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej