Surówka z białej rzodkwi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z białej rzodkwi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

0.5 opakowania

1 łyżka

8 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rzodkiew obierz i pokrój w plastry. Kukurydze osącz, sałatę porwij na małe kawałki.

Krok 2

Rzodkiew, kukurydzę i sałatę wymieszaj, ewentualnie oprósz solą.

Krok 3

Majonez wymieszaj z jogurtem, polej warzywa i wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Brak pomysłu na surówkę? Starta biała rzodkiew może śmiało wystąpić w tej roli. Jej przygotowanie nie wymaga wiele czasu i wysiłku, wystarczy dokładnie ją umyć.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka  z białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka  z białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka  z białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka  z białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka  z białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka  z białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka  z białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka  z białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej