Surówka z białej rzodkwi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z białej rzodkwi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

0.5 opakowania

1 łyżka

8 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rzodkiew obierz i pokrój w plastry. Kukurydze osącz, sałatę porwij na małe kawałki.

Krok 2

Rzodkiew, kukurydzę i sałatę wymieszaj, ewentualnie oprósz solą.

Krok 3

Majonez wymieszaj z jogurtem, polej warzywa i wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Brak pomysłu na surówkę? Starta biała rzodkiew może śmiało wystąpić w tej roli. Jej przygotowanie nie wymaga wiele czasu i wysiłku, wystarczy dokładnie ją umyć.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka  z białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka  z białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka  z białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka  z białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka  z białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka  z białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka  z białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka  z białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kurczak ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej