Surówka z białej rzodkwi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z białej rzodkwi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

0.5 opakowania

1 łyżka

8 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rzodkiew obierz i pokrój w plastry. Kukurydze osącz, sałatę porwij na małe kawałki.

Krok 2

Rzodkiew, kukurydzę i sałatę wymieszaj, ewentualnie oprósz solą.

Krok 3

Majonez wymieszaj z jogurtem, polej warzywa i wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Brak pomysłu na surówkę? Starta biała rzodkiew może śmiało wystąpić w tej roli. Jej przygotowanie nie wymaga wiele czasu i wysiłku, wystarczy dokładnie ją umyć.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka  z białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka  z białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka  z białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka  z białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka  z białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka  z białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka  z białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka  z białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Aperol Spritz – przepis
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej