Surówka z białej rzodkwi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z białej rzodkwi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

0.5 opakowania

1 łyżka

8 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rzodkiew obierz i pokrój w plastry. Kukurydze osącz, sałatę porwij na małe kawałki.

Krok 2

Rzodkiew, kukurydzę i sałatę wymieszaj, ewentualnie oprósz solą.

Krok 3

Majonez wymieszaj z jogurtem, polej warzywa i wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Brak pomysłu na surówkę? Starta biała rzodkiew może śmiało wystąpić w tej roli. Jej przygotowanie nie wymaga wiele czasu i wysiłku, wystarczy dokładnie ją umyć.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka  z białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka  z białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka  z białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka  z białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka  z białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka  z białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka  z białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka  z białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Stek z kalafiora - VIDEO
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej