Szyszki z karmelem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

16

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

124 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

297 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 puszka

0.5 opakowania

3 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię i karmel roztopić z 3 łyżkami wody, cały czas mieszać.

Krok 2

Gdy już uzyskasz jednolitą masę - dodaj ryż.

Krok 3

Niech masa trochę się przestudzi, a następnie formujesz szyszki.

Krok 4

Formuj szyszki w torebkach foliowych, albo mocz ręce w wodzie, aby się ryż nie przyklejał.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szyszki z karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szyszki z karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szyszki z karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szyszki z karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szyszki z karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szyszki z karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szyszki z karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieguski z kukurydzy
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej