
Składniki
25 dekagramów
2 dekagramy
4 dekagramy
4 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
ZASIEKAĆ MĄKĘ Z MASŁEM I CUKREM. DODAĆ ŻÓŁTKA I ŚMIETANĘ. WYROBIĆ CIASTO. MUSI BYĆ WOLNE JAK NA PIEROGI.
Krok 2
POZOSTAWIĆ W CHŁODNYM MIEJSCU NA 20 MINUT.
Krok 3
CIASTO ROZWAŁKOWAĆ, POKROIĆ W PASY, UFORMOWAĆ CHRUŚCIKI. USMAŻYĆ I POSYPAĆ CUKREM PUDREM.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej