CHRUŚCIKI MAMY

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

2 dekagramy

4 dekagramy

4 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

ZASIEKAĆ MĄKĘ Z MASŁEM I CUKREM. DODAĆ ŻÓŁTKA I ŚMIETANĘ. WYROBIĆ CIASTO. MUSI BYĆ WOLNE JAK NA PIEROGI.

Krok 2

POZOSTAWIĆ W CHŁODNYM MIEJSCU NA 20 MINUT.

Krok 3

CIASTO ROZWAŁKOWAĆ, POKROIĆ W PASY, UFORMOWAĆ CHRUŚCIKI. USMAŻYĆ I POSYPAĆ CUKREM PUDREM.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • CHRUŚCIKI MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • CHRUŚCIKI MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • CHRUŚCIKI MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • CHRUŚCIKI MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • CHRUŚCIKI MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • CHRUŚCIKI MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • CHRUŚCIKI MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej