Francuskie rogaliki z jabłkami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

9

107 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

109 osób wydrukowało

Pobierz pdf

135 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 kilograma

1

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto francuskie kroimy na trójkąty, na każdy nakładamy pokrojone w kostkę jabłka i posypujemy cynamonem, zwijamy od podstawy i nadajemy kształt rogalika.

Krok 2

Układamy na blaszce wysmarowanej Kasią i pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni C.

Krok 3

Posypujemy cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Francuskie rogaliki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Francuskie rogaliki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Francuskie rogaliki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Francuskie rogaliki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Francuskie rogaliki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Francuskie rogaliki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Francuskie rogaliki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej