Koperty francuskie z kremem czekoladowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koperty francuskie z kremem czekoladowym

Autor: Honorata Kielczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

150 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto francuskie rozmrażamy. Ciasto dzielimy na kwadraty o równych bokach.

Krok 2

Na środku każdego kwadratu kładziemy po jednej łyżce kremu czekoladowego. Ciasto sklejamy dłuższymi bokami.

Krok 3

Ciasto przecinamy u góry, aby podczas pieczenia powietrze miało gdzie ulecieć. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczmy około 15-20 minut w 190 stopniach. Studzimy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koperty francuskie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koperty francuskie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koperty francuskie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koperty francuskie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koperty francuskie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koperty francuskie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koperty francuskie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koperty francuskie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej