Koperty francuskie z kremem czekoladowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koperty francuskie z kremem czekoladowym

Autor: Honorata Kielczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

150 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto francuskie rozmrażamy. Ciasto dzielimy na kwadraty o równych bokach.

Krok 2

Na środku każdego kwadratu kładziemy po jednej łyżce kremu czekoladowego. Ciasto sklejamy dłuższymi bokami.

Krok 3

Ciasto przecinamy u góry, aby podczas pieczenia powietrze miało gdzie ulecieć. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczmy około 15-20 minut w 190 stopniach. Studzimy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koperty francuskie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koperty francuskie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koperty francuskie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koperty francuskie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koperty francuskie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koperty francuskie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koperty francuskie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koperty francuskie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kebab tradycyjny
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej