Koperty francuskie z kremem czekoladowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koperty francuskie z kremem czekoladowym

Autor: Honorata Kielczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

150 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto francuskie rozmrażamy. Ciasto dzielimy na kwadraty o równych bokach.

Krok 2

Na środku każdego kwadratu kładziemy po jednej łyżce kremu czekoladowego. Ciasto sklejamy dłuższymi bokami.

Krok 3

Ciasto przecinamy u góry, aby podczas pieczenia powietrze miało gdzie ulecieć. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczmy około 15-20 minut w 190 stopniach. Studzimy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koperty francuskie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koperty francuskie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koperty francuskie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koperty francuskie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koperty francuskie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koperty francuskie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koperty francuskie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koperty francuskie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej