
Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
6 plastrów
3 łyżki
1 gram
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozłożyć ciasto francuskie i posmarować ketchupem.
Krok 2
Na cieście rozłożyć plasterki sera, a następnie szynki.
Krok 3
Całość posypać ziołami włoskimi. Ciasto pokroić wzdłuż krótszej krawędzi na około 1,5 cm paski.
Krok 4
Zwijać paski na kształt choinek i nadziewać na wykałaczki.
Krok 5
Piec w 200 stopniach przez 20 minut. Po ostygnięciu udekorować sosem czosnkowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Ketchup Hellmann's Pikantny
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej