
Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
6 plastrów
3 łyżki
1 gram
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozłożyć ciasto francuskie i posmarować ketchupem.
Krok 2
Na cieście rozłożyć plasterki sera, a następnie szynki.
Krok 3
Całość posypać ziołami włoskimi. Ciasto pokroić wzdłuż krótszej krawędzi na około 1,5 cm paski.
Krok 4
Zwijać paski na kształt choinek i nadziewać na wykałaczki.
Krok 5
Piec w 200 stopniach przez 20 minut. Po ostygnięciu udekorować sosem czosnkowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej