Świąteczne choinki z serem i szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świąteczne choinki z serem i szynką

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

6 plastrów

3 łyżki

1 gram

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozłożyć ciasto francuskie i posmarować ketchupem.

Krok 2

Na cieście rozłożyć plasterki sera, a następnie szynki.

Krok 3

Całość posypać ziołami włoskimi. Ciasto pokroić wzdłuż krótszej krawędzi na około 1,5 cm paski.

Krok 4

Zwijać paski na kształt choinek i nadziewać na wykałaczki.

Krok 5

Piec w 200 stopniach przez 20 minut. Po ostygnięciu udekorować sosem czosnkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świąteczne choinki z serem i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świąteczne choinki z serem i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świąteczne choinki z serem i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świąteczne choinki z serem i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świąteczne choinki z serem i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świąteczne choinki z serem i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świąteczne choinki z serem i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świąteczne choinki z serem i szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej