Świąteczne choinki z serem i szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świąteczne choinki z serem i szynką

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

79 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

6 plastrów

3 łyżki

1 gram

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozłożyć ciasto francuskie i posmarować ketchupem.

Krok 2

Na cieście rozłożyć plasterki sera, a następnie szynki.

Krok 3

Całość posypać ziołami włoskimi. Ciasto pokroić wzdłuż krótszej krawędzi na około 1,5 cm paski.

Krok 4

Zwijać paski na kształt choinek i nadziewać na wykałaczki.

Krok 5

Piec w 200 stopniach przez 20 minut. Po ostygnięciu udekorować sosem czosnkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świąteczne choinki z serem i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świąteczne choinki z serem i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świąteczne choinki z serem i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świąteczne choinki z serem i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świąteczne choinki z serem i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świąteczne choinki z serem i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świąteczne choinki z serem i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świąteczne choinki z serem i szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej