Szaszłyki z serem halloumi i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z serem halloumi i kurczakiem

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

250 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokroić w niewielkie kawałki i obsypać przyprawą do kurczaka.

Krok 2

Paprykę umyć i oczyścić z gniazd nasiennych. Pokroić w mniejsze kawałki.

Krok 3

Cukinię umyć, (jeśli cukinia jest młoda, nie obierać i nie oczyszczać z nasion) przekroić w 4 słupki, a następnie mniejsze kawałki.

Krok 4

Ser halloumi pokroić w większą kostkę, a pieczarki dokładnie umyć.

Krok 5

Na zmianę nadziewać na patyczki do szaszłyków wszystkie składniki. Przygotowane szaszłyki obsypać przyprawą do grilla.

Krok 6

Grillować do momentu zarumienienia i zmięknięcia warzyw. Gotowe szaszłyki podawać z sosem Cheddar.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z serem halloumi i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z serem halloumi i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z serem halloumi i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z serem halloumi i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z serem halloumi i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z serem halloumi i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z serem halloumi i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z serem halloumi i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej