
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
250 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokroić w niewielkie kawałki i obsypać przyprawą do kurczaka.
Krok 2
Paprykę umyć i oczyścić z gniazd nasiennych. Pokroić w mniejsze kawałki.
Krok 3
Cukinię umyć, (jeśli cukinia jest młoda, nie obierać i nie oczyszczać z nasion) przekroić w 4 słupki, a następnie mniejsze kawałki.
Krok 4
Ser halloumi pokroić w większą kostkę, a pieczarki dokładnie umyć.
Krok 5
Na zmianę nadziewać na patyczki do szaszłyków wszystkie składniki. Przygotowane szaszłyki obsypać przyprawą do grilla.
Krok 6
Grillować do momentu zarumienienia i zmięknięcia warzyw. Gotowe szaszłyki podawać z sosem Cheddar.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej