
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
250 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokroić w niewielkie kawałki i obsypać przyprawą do kurczaka.
Krok 2
Paprykę umyć i oczyścić z gniazd nasiennych. Pokroić w mniejsze kawałki.
Krok 3
Cukinię umyć, (jeśli cukinia jest młoda, nie obierać i nie oczyszczać z nasion) przekroić w 4 słupki, a następnie mniejsze kawałki.
Krok 4
Ser halloumi pokroić w większą kostkę, a pieczarki dokładnie umyć.
Krok 5
Na zmianę nadziewać na patyczki do szaszłyków wszystkie składniki. Przygotowane szaszłyki obsypać przyprawą do grilla.
Krok 6
Grillować do momentu zarumienienia i zmięknięcia warzyw. Gotowe szaszłyki podawać z sosem Cheddar.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej