Szaszłyki z serem halloumi i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z serem halloumi i kurczakiem

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

250 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokroić w niewielkie kawałki i obsypać przyprawą do kurczaka.

Krok 2

Paprykę umyć i oczyścić z gniazd nasiennych. Pokroić w mniejsze kawałki.

Krok 3

Cukinię umyć, (jeśli cukinia jest młoda, nie obierać i nie oczyszczać z nasion) przekroić w 4 słupki, a następnie mniejsze kawałki.

Krok 4

Ser halloumi pokroić w większą kostkę, a pieczarki dokładnie umyć.

Krok 5

Na zmianę nadziewać na patyczki do szaszłyków wszystkie składniki. Przygotowane szaszłyki obsypać przyprawą do grilla.

Krok 6

Grillować do momentu zarumienienia i zmięknięcia warzyw. Gotowe szaszłyki podawać z sosem Cheddar.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z serem halloumi i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z serem halloumi i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z serem halloumi i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z serem halloumi i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z serem halloumi i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z serem halloumi i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z serem halloumi i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z serem halloumi i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej