Szaszłyki z serem halloumi i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z serem halloumi i kurczakiem

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

250 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokroić w niewielkie kawałki i obsypać przyprawą do kurczaka.

Krok 2

Paprykę umyć i oczyścić z gniazd nasiennych. Pokroić w mniejsze kawałki.

Krok 3

Cukinię umyć, (jeśli cukinia jest młoda, nie obierać i nie oczyszczać z nasion) przekroić w 4 słupki, a następnie mniejsze kawałki.

Krok 4

Ser halloumi pokroić w większą kostkę, a pieczarki dokładnie umyć.

Krok 5

Na zmianę nadziewać na patyczki do szaszłyków wszystkie składniki. Przygotowane szaszłyki obsypać przyprawą do grilla.

Krok 6

Grillować do momentu zarumienienia i zmięknięcia warzyw. Gotowe szaszłyki podawać z sosem Cheddar.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z serem halloumi i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z serem halloumi i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z serem halloumi i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z serem halloumi i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z serem halloumi i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z serem halloumi i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z serem halloumi i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z serem halloumi i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej