Sałatka z kuskusem, suszonymi pomidorami i zieleniną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kuskusem, suszonymi pomidorami i zieleniną

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

4

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

93 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

149 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

600 gramów

1 opakowanie

1 szczypta

1 sztuka

100 gramów

12 sztuk

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos sałatkowy wg instrukcji. Przygotuj kaszę wg instrukcji.

Krok 2

Omyj i osusz warzywa liściaste. Pokrój w kosteczkę świeże i suszone pomidory oraz ogórka.

Krok 3

Wymieszaj sałatkę z sosem, dopraw chilli i posyp sezamem.

DIETETYK DietaAli

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

2

Opinie o przepisie

  • Paulina Suchanecka

    Paulina Suchanecka , 30.06.2021

    TAK* Takiej zapiekance podkreśli smaczek, pyszny ser typu pleśniaczek!!!! W takiej odsłonie też jest genialny no a przy tym niebanalny!!!!! MAXimum kreatywności dla siebie i dla gości :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • a1anna

    a1anna , 18.03.2020

    TAK.Proponuję dodać mały, ale bardzo cenny składnik - nasiona chia. Czarne nasionka kryją w sobie wiele cennych składników. Są świetne do posypania sałatki. Można również zastąpić czarny sezam nasionami chia. Polecam!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kuskusem, suszonymi pomidorami i zieleniną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kuskusem, suszonymi pomidorami i zieleniną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kuskusem, suszonymi pomidorami i zieleniną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kuskusem, suszonymi pomidorami i zieleniną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kuskusem, suszonymi pomidorami i zieleniną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kuskusem, suszonymi pomidorami i zieleniną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kuskusem, suszonymi pomidorami i zieleniną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kuskusem, suszonymi pomidorami i zieleniną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej