
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
100 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
20 gramów
20 mililitrów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj w szklance wody.
Krok 2
Mięso i paprykę pokrój w drobną kostkę, dopraw przyprawą do złotego kuczaka i podduś na łyżce oliwy.
Krok 3
Bakłażany umyj, przetnij na pół wzdłuż ich długości, przetrzyj miąższ ręcznikiem papierowym nasączonym resztą oliwy i posól. Piecz w piekarniku w 200*C przez ok. 20 minut.
Krok 4
Wydrąż łyżeczką miąższ bakłażanów, pokrój i wrzuć do miski, dodaj ugotowany ryż i kurczaka z papryką. Wymieszaj i nadziewaj połówki farszem.
Krok 5
Piecz nadziewane warzywa w 200*C przez ok. 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika posyp parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr bez dodatku soli
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej