
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
100 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
20 gramów
20 mililitrów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj w szklance wody.
Krok 2
Mięso i paprykę pokrój w drobną kostkę, dopraw przyprawą do złotego kuczaka i podduś na łyżce oliwy.
Krok 3
Bakłażany umyj, przetnij na pół wzdłuż ich długości, przetrzyj miąższ ręcznikiem papierowym nasączonym resztą oliwy i posól. Piecz w piekarniku w 200*C przez ok. 20 minut.
Krok 4
Wydrąż łyżeczką miąższ bakłażanów, pokrój i wrzuć do miski, dodaj ugotowany ryż i kurczaka z papryką. Wymieszaj i nadziewaj połówki farszem.
Krok 5
Piecz nadziewane warzywa w 200*C przez ok. 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika posyp parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr bez dodatku soli
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej