
Składniki
300 gramów
1 sztuka
100 gramów
50 gramów
200 mililitrów
100 gramów
250 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron i brokuł gotujemy w osolonej wodzie al dente, a następnie odcedzamy.
Krok 2
Cebulę oraz boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni aż do zarumienienia.
Krok 3
W garnku mieszamy fix Mac'n Cheese Becon Knorr z mlekiem, a następnie dodajemy masło i całość gotujemy aż do zgęstnienia. Dodajemy makaron i przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Krok 4
Na wierzch wykładamy ugotowany brokuł oraz podsmażony boczek z cebulą. Całość posypujemy tartym serem.
Krok 5
Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni około 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Knorr Mac'n Cheese Bacon
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej