Zapiekanka mac and cheese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka mac and cheese

Autor: Kinga Borowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

100 gramów

50 gramów

200 mililitrów

100 gramów

250 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron i brokuł gotujemy w osolonej wodzie al dente, a następnie odcedzamy.

Krok 2

Cebulę oraz boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni aż do zarumienienia.

Krok 3

W garnku mieszamy fix Mac'n Cheese Becon Knorr z mlekiem, a następnie dodajemy masło i całość gotujemy aż do zgęstnienia. Dodajemy makaron i przekładamy do naczynia żaroodpornego.

Krok 4

Na wierzch wykładamy ugotowany brokuł oraz podsmażony boczek z cebulą. Całość posypujemy tartym serem.

Krok 5

Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni około 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zapiekanka cukiniowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej