Zapiekanka z serem na ostro i nachos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z serem na ostro i nachos

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
180 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

143 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

325 gramów

800 mililitrów

1 sztuka

200 gramów

250 gramów

15 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej olej na dużej patelni i podsmaż mięso mielone, aż się podrumieni.

Krok 2

Dodaj 800 mililitrów wrzącej wody, zawartość torebki Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr, posiekaną papryczkę jalapeno, suchy makaron i pozostaw na małym ogniu na 20 minut, mieszając od czasu do czasu.

Krok 3

Przełóż wszystko do żaroodpornego naczynia i wstaw do piekarnika rogrzanego do 200 °C na 30 minut. Piecz pod przykryciem z folii aluminiowej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z serem na ostro i nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z serem na ostro i nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z serem na ostro i nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z serem na ostro i nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z serem na ostro i nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z serem na ostro i nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z serem na ostro i nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z serem na ostro i nachos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej