Zapiekanka z serem na ostro i nachos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z serem na ostro i nachos

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
180 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

143 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

325 gramów

800 mililitrów

1 sztuka

200 gramów

250 gramów

15 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej olej na dużej patelni i podsmaż mięso mielone, aż się podrumieni.

Krok 2

Dodaj 800 mililitrów wrzącej wody, zawartość torebki Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr, posiekaną papryczkę jalapeno, suchy makaron i pozostaw na małym ogniu na 20 minut, mieszając od czasu do czasu.

Krok 3

Przełóż wszystko do żaroodpornego naczynia i wstaw do piekarnika rogrzanego do 200 °C na 30 minut. Piecz pod przykryciem z folii aluminiowej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z serem na ostro i nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z serem na ostro i nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z serem na ostro i nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z serem na ostro i nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z serem na ostro i nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z serem na ostro i nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z serem na ostro i nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z serem na ostro i nachos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej