Zapiekanka z serem na ostro i nachos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z serem na ostro i nachos

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
180 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

143 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

325 gramów

800 mililitrów

1 sztuka

200 gramów

250 gramów

15 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej olej na dużej patelni i podsmaż mięso mielone, aż się podrumieni.

Krok 2

Dodaj 800 mililitrów wrzącej wody, zawartość torebki Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr, posiekaną papryczkę jalapeno, suchy makaron i pozostaw na małym ogniu na 20 minut, mieszając od czasu do czasu.

Krok 3

Przełóż wszystko do żaroodpornego naczynia i wstaw do piekarnika rogrzanego do 200 °C na 30 minut. Piecz pod przykryciem z folii aluminiowej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z serem na ostro i nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z serem na ostro i nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z serem na ostro i nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z serem na ostro i nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z serem na ostro i nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z serem na ostro i nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z serem na ostro i nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z serem na ostro i nachos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zapiekanka z pieczarkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej