
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
400 gramów
150 gramów
1 opakowanie
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak dokładnie umyj, oczyść i pokrój w grube paski.
Krok 2
Pomidory wymieszaj z solą i pieprzem.
Krok 3
Ser gorgonzola pokrój w kostkę.
Krok 4
Na cieście rozłóż połowę szpinaku, połowę sera, zmiksowane pomidory oraz resztę szpinaku i sera.
Krok 5
Skrop oliwą z oliwek, posyp solą i pieprzem.
Krok 6
Piecz 25 minut w temperaturze 220 stopni.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej