Pizza Tricolore przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza Tricolore

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

400 gramów

150 gramów

1 opakowanie

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak dokładnie umyj, oczyść i pokrój w grube paski.

Krok 2

Pomidory wymieszaj z solą i pieprzem.

Krok 3

Ser gorgonzola pokrój w kostkę.

Krok 4

Na cieście rozłóż połowę szpinaku, połowę sera, zmiksowane pomidory oraz resztę szpinaku i sera.

Krok 5

Skrop oliwą z oliwek, posyp solą i pieprzem.

Krok 6

Piecz 25 minut w temperaturze 220 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza Tricolore - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza Tricolore - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza Tricolore - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza Tricolore - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza Tricolore - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza Tricolore - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza Tricolore - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza Tricolore - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej