
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
400 gramów
150 gramów
1 opakowanie
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak dokładnie umyj, oczyść i pokrój w grube paski.
Krok 2
Pomidory wymieszaj z solą i pieprzem.
Krok 3
Ser gorgonzola pokrój w kostkę.
Krok 4
Na cieście rozłóż połowę szpinaku, połowę sera, zmiksowane pomidory oraz resztę szpinaku i sera.
Krok 5
Skrop oliwą z oliwek, posyp solą i pieprzem.
Krok 6
Piecz 25 minut w temperaturze 220 stopni.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej