Pizza Tricolore przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza Tricolore

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

400 gramów

150 gramów

1 opakowanie

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak dokładnie umyj, oczyść i pokrój w grube paski.

Krok 2

Pomidory wymieszaj z solą i pieprzem.

Krok 3

Ser gorgonzola pokrój w kostkę.

Krok 4

Na cieście rozłóż połowę szpinaku, połowę sera, zmiksowane pomidory oraz resztę szpinaku i sera.

Krok 5

Skrop oliwą z oliwek, posyp solą i pieprzem.

Krok 6

Piecz 25 minut w temperaturze 220 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza Tricolore - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza Tricolore - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza Tricolore - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza Tricolore - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza Tricolore - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza Tricolore - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza Tricolore - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza Tricolore - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej