
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
400 gramów
150 gramów
1 opakowanie
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak dokładnie umyj, oczyść i pokrój w grube paski.
Krok 2
Pomidory wymieszaj z solą i pieprzem.
Krok 3
Ser gorgonzola pokrój w kostkę.
Krok 4
Na cieście rozłóż połowę szpinaku, połowę sera, zmiksowane pomidory oraz resztę szpinaku i sera.
Krok 5
Skrop oliwą z oliwek, posyp solą i pieprzem.
Krok 6
Piecz 25 minut w temperaturze 220 stopni.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej