
Składniki
1 szczypta
1 łyżeczka
1 szczypta
300 gramów
300 gramów
1 opakowanie
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tuńczyka osącz z zalewy.
Krok 2
Przygotowane ciasto wyłóż na blachę i rozłóż na nim pomidory.
Krok 3
Skrop oliwą z oliwek, dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Piecz 10 minut w temperaturze 250 stopni.
Krok 5
Na pomidorach połóż tuńczyka. Pokryj go plasterkami mozzarelli i posyp tymiankiem.
Krok 6
Piecz jeszcze 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej