
Składniki
1 szczypta
1 łyżeczka
1 szczypta
300 gramów
300 gramów
1 opakowanie
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tuńczyka osącz z zalewy.
Krok 2
Przygotowane ciasto wyłóż na blachę i rozłóż na nim pomidory.
Krok 3
Skrop oliwą z oliwek, dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Piecz 10 minut w temperaturze 250 stopni.
Krok 5
Na pomidorach połóż tuńczyka. Pokryj go plasterkami mozzarelli i posyp tymiankiem.
Krok 6
Piecz jeszcze 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej