Składniki
1 szczypta
1 łyżeczka
1 szczypta
300 gramów
300 gramów
1 opakowanie
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tuńczyka osącz z zalewy.
Krok 2
Przygotowane ciasto wyłóż na blachę i rozłóż na nim pomidory.
Krok 3
Skrop oliwą z oliwek, dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Piecz 10 minut w temperaturze 250 stopni.
Krok 5
Na pomidorach połóż tuńczyka. Pokryj go plasterkami mozzarelli i posyp tymiankiem.
Krok 6
Piecz jeszcze 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej