
Składniki
1 szczypta
1 łyżeczka
1 szczypta
300 gramów
300 gramów
1 opakowanie
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tuńczyka osącz z zalewy.
Krok 2
Przygotowane ciasto wyłóż na blachę i rozłóż na nim pomidory.
Krok 3
Skrop oliwą z oliwek, dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Piecz 10 minut w temperaturze 250 stopni.
Krok 5
Na pomidorach połóż tuńczyka. Pokryj go plasterkami mozzarelli i posyp tymiankiem.
Krok 6
Piecz jeszcze 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej