Pizza Pestacore przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza Pestacore

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szczypta

300 gramów

300 gramów

1 opakowanie

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tuńczyka osącz z zalewy.

Krok 2

Przygotowane ciasto wyłóż na blachę i rozłóż na nim pomidory.

Krok 3

Skrop oliwą z oliwek, dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Piecz 10 minut w temperaturze 250 stopni.

Krok 5

Na pomidorach połóż tuńczyka. Pokryj go plasterkami mozzarelli i posyp tymiankiem.

Krok 6

Piecz jeszcze 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza Pestacore - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza Pestacore - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza Pestacore - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza Pestacore - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza Pestacore - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza Pestacore - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza Pestacore - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza Pestacore - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej