Wiosenna chrupiąca pizza FIT z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenna chrupiąca pizza FIT z warzywami

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

1

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

75 gramów

3 gramy

1 łyżeczka

1 szczypta

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdze pozmieszać z cukrem i odstawić na 10 minut. Do miski wsypać mąkę, dodać wodę, drożdze i szczyptę soli. Zagnieść gładkie ciasto i odstawić na chwilę. Z ciasta rozwałkowac cienki, okragły placek i miejsce przy miejscu ponakłuwać widelcem. Piec w piekarniku nagrzanym do maksymalnej temperatury na kamieniu do pizzy lub w specjalnej blaszc 5 minut z jednej i drugiej strony.

Krok 2

Fetę zmiksować z jogurtem lub śmietaną na gładką masę, dodac pokrojoną w drobną kostkę czerwoną cebulę, mini kostkę Knorr i szczyptę pieprzu.

Krok 3

Na przestudzonej pizzy rozsmarować fetę i ułożyć posiekaną sałatę lodową lub listki rukoli. Dodać pokrojone pomidory, ogórka i paprykę. Wiosenną chrupiącą pizze podawać na zimno pokrojoną na trójkąty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenna chrupiąca pizza FIT z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenna chrupiąca pizza FIT z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenna chrupiąca pizza FIT z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenna chrupiąca pizza FIT z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenna chrupiąca pizza FIT z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenna chrupiąca pizza FIT z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenna chrupiąca pizza FIT z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenna chrupiąca pizza FIT z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pizza
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej