Wiosenna chrupiąca pizza FIT z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenna chrupiąca pizza FIT z warzywami

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

1

13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

75 gramów

3 gramy

1 łyżeczka

1 szczypta

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdze pozmieszać z cukrem i odstawić na 10 minut. Do miski wsypać mąkę, dodać wodę, drożdze i szczyptę soli. Zagnieść gładkie ciasto i odstawić na chwilę. Z ciasta rozwałkowac cienki, okragły placek i miejsce przy miejscu ponakłuwać widelcem. Piec w piekarniku nagrzanym do maksymalnej temperatury na kamieniu do pizzy lub w specjalnej blaszc 5 minut z jednej i drugiej strony.

Krok 2

Fetę zmiksować z jogurtem lub śmietaną na gładką masę, dodac pokrojoną w drobną kostkę czerwoną cebulę, mini kostkę Knorr i szczyptę pieprzu.

Krok 3

Na przestudzonej pizzy rozsmarować fetę i ułożyć posiekaną sałatę lodową lub listki rukoli. Dodać pokrojone pomidory, ogórka i paprykę. Wiosenną chrupiącą pizze podawać na zimno pokrojoną na trójkąty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenna chrupiąca pizza FIT z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenna chrupiąca pizza FIT z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenna chrupiąca pizza FIT z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenna chrupiąca pizza FIT z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenna chrupiąca pizza FIT z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenna chrupiąca pizza FIT z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenna chrupiąca pizza FIT z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenna chrupiąca pizza FIT z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pizza hawajska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej