Wiosenna chrupiąca pizza FIT z warzywami
łatwe
36 osób zapisało

Składniki
150 gramów
75 gramów
3 gramy
1 łyżeczka
1 szczypta
1 opakowanie
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drożdze pozmieszać z cukrem i odstawić na 10 minut. Do miski wsypać mąkę, dodać wodę, drożdze i szczyptę soli. Zagnieść gładkie ciasto i odstawić na chwilę. Z ciasta rozwałkowac cienki, okragły placek i miejsce przy miejscu ponakłuwać widelcem. Piec w piekarniku nagrzanym do maksymalnej temperatury na kamieniu do pizzy lub w specjalnej blaszc 5 minut z jednej i drugiej strony.
Krok 2
Fetę zmiksować z jogurtem lub śmietaną na gładką masę, dodac pokrojoną w drobną kostkę czerwoną cebulę, mini kostkę Knorr i szczyptę pieprzu.
Krok 3
Na przestudzonej pizzy rozsmarować fetę i ułożyć posiekaną sałatę lodową lub listki rukoli. Dodać pokrojone pomidory, ogórka i paprykę. Wiosenną chrupiącą pizze podawać na zimno pokrojoną na trójkąty.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej