Wiosenna chrupiąca pizza FIT z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenna chrupiąca pizza FIT z warzywami

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

1

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

75 gramów

3 gramy

1 łyżeczka

1 szczypta

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdze pozmieszać z cukrem i odstawić na 10 minut. Do miski wsypać mąkę, dodać wodę, drożdze i szczyptę soli. Zagnieść gładkie ciasto i odstawić na chwilę. Z ciasta rozwałkowac cienki, okragły placek i miejsce przy miejscu ponakłuwać widelcem. Piec w piekarniku nagrzanym do maksymalnej temperatury na kamieniu do pizzy lub w specjalnej blaszc 5 minut z jednej i drugiej strony.

Krok 2

Fetę zmiksować z jogurtem lub śmietaną na gładką masę, dodac pokrojoną w drobną kostkę czerwoną cebulę, mini kostkę Knorr i szczyptę pieprzu.

Krok 3

Na przestudzonej pizzy rozsmarować fetę i ułożyć posiekaną sałatę lodową lub listki rukoli. Dodać pokrojone pomidory, ogórka i paprykę. Wiosenną chrupiącą pizze podawać na zimno pokrojoną na trójkąty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenna chrupiąca pizza FIT z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenna chrupiąca pizza FIT z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenna chrupiąca pizza FIT z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenna chrupiąca pizza FIT z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenna chrupiąca pizza FIT z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenna chrupiąca pizza FIT z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenna chrupiąca pizza FIT z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenna chrupiąca pizza FIT z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej