
Składniki
100 gramów
100 gramów
1 sztuka
3 łyżki
2 sztuki
100 gramów
200 gramów
50 gramów
50 gramów
2 łyżki
sos do pizzy:
100 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżeczki
30 mililitrów
ciasto do pizzy:
1 kilogram
500 mililitrów
20 gramów
25 gramów
50 mililitrów
8 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Składniki na sos do pizzy wymieszaj ze sobą dokładnie i dopraw pieprzem do smaku.
Krok 2
Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 minut do lodówki skropione wodą, po 10 minutach wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 minut.
Krok 3
Stolnicę lub blat stołu podsyp mąką, połóż ciasto i rozwałkuj lub uformuj placek ręcznie. Placek powinien mieć około 28 centymetrów średnicy i 1 centymetr grubości.
Krok 4
Placek umieść na blaszce i posmaruj z wierzchu wcześniej przygotowanym sosem starając się zachować centymetr odstępu od rantu placka.
Krok 5
Na wierzchu pizzy ułóż listki rukoli, zasyp je serem, ułóż tuńczyka i łososia pokrojonego w kostkę. Pizzę posyp po wierzchu kaparami, mini kostką Knorr i udekoruj układając kawałki cebuli i pomidorów malinowych. Piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku około 15 minut. Udekoruj listkami rukoli.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej
































Pizza Pescatore

