Pizza Pescatore przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza Pescatore

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
246 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

122 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

100 gramów

200 gramów

50 gramów

50 gramów

2 łyżki

sos do pizzy:

100 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

30 mililitrów

ciasto do pizzy:

1 kilogram

500 mililitrów

20 gramów

25 gramów

50 mililitrów

8 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na sos do pizzy wymieszaj ze sobą dokładnie i dopraw pieprzem do smaku.

Krok 2

Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 minut do lodówki skropione wodą, po 10 minutach wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 minut.

Krok 3

Stolnicę lub blat stołu podsyp mąką, połóż ciasto i rozwałkuj lub uformuj placek ręcznie. Placek powinien mieć około 28 centymetrów średnicy i 1 centymetr grubości.

Krok 4

Placek umieść na blaszce i posmaruj z wierzchu wcześniej przygotowanym sosem starając się zachować centymetr odstępu od rantu placka.

Krok 5

Na wierzchu pizzy ułóż listki rukoli, zasyp je serem, ułóż tuńczyka i łososia pokrojonego w kostkę. Pizzę posyp po wierzchu kaparami, mini kostką Knorr i udekoruj układając kawałki cebuli i pomidorów malinowych. Piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku około 15 minut. Udekoruj listkami rukoli.

1

Opinie o przepisie

  • Dawid Muller

    Dawid Muller , 20.09.2016

    NO GOTOWANIE JEST MOJĄ PASJĄ

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza Pescatore  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza Pescatore  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza Pescatore  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza Pescatore  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza Pescatore  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza Pescatore  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza Pescatore  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza Pescatore  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pizza 4 sery z szynką
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pizza Pescatore Pizza Pescatore

Składniki na sos do pizzy wymieszaj ze sobą dokładnie i dopraw pieprzem do smaku.