Pizza Pescatore

- Krok 1Składniki na sos do pizzy wymieszaj ze sobą dokładnie i dopraw pieprzem do smaku.
- Krok 2Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 minut do lodówki skropione wodą, po 10 minutach wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 minut.
- Krok 3Stolnicę lub blat stołu podsyp mąką, połóż ciasto i rozwałkuj lub uformuj placek ręcznie. Placek powinien mieć około 28 centymetrów średnicy i 1 centymetr grubości.
- Krok 4Placek umieść na blaszce i posmaruj z wierzchu wcześniej przygotowanym sosem starając się zachować centymetr odstępu od rantu placka.
- Krok 5Na wierzchu pizzy ułóż listki rukoli, zasyp je serem, ułóż tuńczyka i łososia pokrojonego w kostkę. Pizzę posyp po wierzchu kaparami, mini kostką Knorr i udekoruj układając kawałki cebuli i pomidorów malinowych. Piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku około 15 minut. Udekoruj listkami rukoli.
Przygotowanie

Oregano z Turcji
Pochodzi z rodziny mięty, a blisko spokrewniony jest z majerankiem. W Turcji ma fantastyczne warunki do rozwoju – słońce i suchy klimat. Odwdzięcza się intensywnym smakiem, który jest zasługą olejków eterycznych. Oregano jest niezbędne w kuchni tureckiej, włoskiej i greckiej. To suszone jest aromatyczniejsze od świeżego – przekonaj się!