Pizza saszetki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza saszetki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
524 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

132 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

355 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

0.5 szklanki

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w drobna kostkę i zeszklij na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj pomidory oraz Fix Knorr, wymieszaj i gotuj razem 5-8 minut. Sos wystudź.

Krok 2

Ciasto na pizzę rozwałkuj a następnie pokrój na kwadraty o boku ok. 10-12 cm. Na każdy z nich nałóż po łyżce sosu i odrobinie sera a następnie złóż i sklej przeciwległe rogi ciasta tworząc trójkątne sakiewki.

Krok 3

Gotowe sakiewki ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C na 10 minut.

1

Opinie o przepisie

  • Paweł

    Paweł , 05.11.2015

    pizza inaczej

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza saszetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza saszetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza saszetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza saszetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza saszetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza saszetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza saszetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza saszetki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pizza saszetkiPizza saszetki

Cebulę pokrój w drobna kostkę i zeszklij na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj pomidory oraz Fix Knorr, wymieszaj i gotuj razem 5-8 minut. Sos wystudź.