Pizza saszetki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza saszetki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
524 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

133 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

356 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

0.5 szklanki

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w drobna kostkę i zeszklij na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj pomidory oraz Fix Knorr, wymieszaj i gotuj razem 5-8 minut. Sos wystudź.

Krok 2

Ciasto na pizzę rozwałkuj a następnie pokrój na kwadraty o boku ok. 10-12 cm. Na każdy z nich nałóż po łyżce sosu i odrobinie sera a następnie złóż i sklej przeciwległe rogi ciasta tworząc trójkątne sakiewki.

Krok 3

Gotowe sakiewki ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C na 10 minut.

1

Opinie o przepisie

  • Paweł

    Paweł , 05.11.2015

    pizza inaczej

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza saszetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza saszetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza saszetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza saszetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza saszetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza saszetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza saszetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza saszetki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pizza farmerska
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pizza saszetkiPizza saszetki

Cebulę pokrój w drobna kostkę i zeszklij na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj pomidory oraz Fix Knorr, wymieszaj i gotuj razem 5-8 minut. Sos wystudź.