
Składniki
1 opakowanie
500 gramów
1 opakowanie
100 mililitrów
1 opakowanie
1 szklanka
1 sztuka
100 gramów
200 gramów
1 szczypta
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mąki dodaj drożdże, sól, wodę i olej. Wszystko ugnieć do momentu, gdy masa uzyska jednolitą, delikatną konsystencję. Wyrobione ciasto przykryj ściereczką i zostaw w ciepłym miejscu do momentu, aż objętość masy podwoi się.

Krok 2
Fix Spaghetti Bolonese wymieszaj z 200 ml zimnej wody, zagotuj i gotuj jeszcze ok. 10 minut na małym ogniu aż uzyska konsystencję sosu. Ostudź.

Krok 3
Ciasto podziel na dwie części, chwilę ponownie ugniataj, a następnie rozwałkuj każdy kawałek i umieść je w okrągłej, metalowej tortownicy lub na blasze do pizzy.

Krok 4
Na gotowym cieście rozsmaruj sos, posyp startym serem a następnie całość udekoruj przekrojonymi na pół pomidorami, cienkimi plastrami cebuli oraz kawałkami wędzonki. Na koniec dodaj oliwki.

Krok 5
Pizzę włóż do piekarnika rozgrzanego do temperatury 225 stopni i piecz około 15 minut.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pizza americana
Mimo że pizza wywodzi się z Włoch, jej amerykańska wersja też ma duże grono wielbicieli. Co odróżnia ją od europejskiego pierwowzoru? Pizza americana cechuje się grubszym, bardziej puszystym ciastem. Podczas jej przygotowania nie zaleca się oszczędności w posypywaniu placka dodatkami. Wśród składników pizzy amerykańskiej, według naszego przepisu, znajdziesz boczek, czarne oliwki, cebulę, pomidory koktajlowe i obowiązkowo sporą porcję sera. Lepiej od razu rozgrzej piekarnik – po zapoznaniu się z recepturą będziesz myśleć już wyłącznie o degustacji pizzy americana.
Dla kogo?
Pizza americana pozwoli uwierzyć w swoje kulinarne możliwości nawet początkującym osobom. Jej przyrządzenie nie jest trudne – zresztą każdy krok opisaliśmy dokładnie, więc nie sposób się pomylić. Zapisz przepis na pizzę amerykańską, by móc do niego wrócić w dowolnym momencie.
Na jaką okazję?
Zawsze jest dobra pora na skosztowanie domowej pizzy americana. To doskonała alternatywa dla typowych dań obiadowych. Planujesz wieczorne spotkanie ze znajomymi? Prawdopodobnie nie ma lepszego pomysłu na smaczny poczęstunek na ciepło!
Czy wiesz, że?
Pizza americana i składniki do niej dają dużą swobodę w kuchni. Zamiast boczku możesz użyć plastrów szynki lub kiełbasy, które czekają w lodówce na swoją kolej, ale nie za bardzo masz pomysł, jak je spożytkować. Zrobienie pizzy americana to doskonały sposób na wykorzystanie resztek.
Dla urozmaicenia:
Baw się przepisem! Zamiast jednej dużej pizzy americana możesz przygotować mniejsze pizzerinki. W mniejszej formie można zabrać je ze sobą na lunch do szkoły lub pracy. Dobrze smakują również na zimno.



































