Pizza americana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza americana

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

165 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

500 gramów

1 opakowanie

100 mililitrów

1 opakowanie

1 szklanka

1 sztuka

100 gramów

200 gramów

1 szczypta

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki dodaj drożdże, sól, wodę i olej. Wszystko ugnieć do momentu, gdy masa uzyska jednolitą, delikatną konsystencję. Wyrobione ciasto przykryj ściereczką i zostaw w ciepłym miejscu do momentu, aż objętość masy podwoi się.

Pizza americana - Krok 1

Krok 2

Fix Spaghetti Bolonese wymieszaj z 200 ml zimnej wody, zagotuj i gotuj jeszcze ok. 10 minut na małym ogniu aż uzyska konsystencję sosu. Ostudź.

Pizza americana - Krok 2

Krok 3

Ciasto podziel na dwie części, chwilę ponownie ugniataj, a następnie rozwałkuj każdy kawałek i umieść je w okrągłej, metalowej tortownicy lub na blasze do pizzy.

Pizza americana - Krok 3

Krok 4

Na gotowym cieście rozsmaruj sos, posyp startym serem a następnie całość udekoruj przekrojonymi na pół pomidorami, cienkimi plastrami cebuli oraz kawałkami wędzonki. Na koniec dodaj oliwki.

Pizza americana - Krok 4

Krok 5

Pizzę włóż do piekarnika rozgrzanego do temperatury 225 stopni i piecz około 15 minut.

Pizza americana - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza americana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza americana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza americana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza americana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza americana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza americana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza americana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza americana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej