
Składniki
2 szklanki
0.5 opakowania
4 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
3.4 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do dużej miski wsypać mąkę, na nią skruszyć drożdże. Na pokruszone drożdże nasypać łyżeczkę cukru, a z boku miski łyżeczkę soli (tak żeby nie dotykała drożdży), dodać 4 łyżki oliwy z oliwek i całość zalać 3/4 kubka ciepłej wody.
Krok 2
Wymieszać łyżką ile się da.
Krok 3
Potem wyrobić rękami. Nie trzeba wyciągać ciasta z miski
Krok 4
Cisto od razu można rozwałkować. Nie trzeba czekać aż wyrośnie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej