
Składniki
2 szklanki
0.5 opakowania
4 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
3.4 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do dużej miski wsypać mąkę, na nią skruszyć drożdże. Na pokruszone drożdże nasypać łyżeczkę cukru, a z boku miski łyżeczkę soli (tak żeby nie dotykała drożdży), dodać 4 łyżki oliwy z oliwek i całość zalać 3/4 kubka ciepłej wody.
Krok 2
Wymieszać łyżką ile się da.
Krok 3
Potem wyrobić rękami. Nie trzeba wyciągać ciasta z miski
Krok 4
Cisto od razu można rozwałkować. Nie trzeba czekać aż wyrośnie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej