
Składniki
1 opakowanie
10 sztuk
10 plastrów
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto i sos przygotowujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Krok 2
Kiedy ciasto wyrośnie rozciągamy je. Na cieście rozsmarowujemy sos a następnie posypujemy go mozarellą.
Krok 3
Każdą krewetkę owijamy połową plasterka szynki i układamy na pizzy. Między krewetkami dajemy po 1/2 łyżeczki pesto. Całość posypujemy posiekaną papryczką i rozkruszoną kosteczką czosnkową.
Krok 4
Pizzę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i pieczmy ok 15-20 min.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej