
Składniki
1 opakowanie
10 sztuk
10 plastrów
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto i sos przygotowujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Krok 2
Kiedy ciasto wyrośnie rozciągamy je. Na cieście rozsmarowujemy sos a następnie posypujemy go mozarellą.
Krok 3
Każdą krewetkę owijamy połową plasterka szynki i układamy na pizzy. Między krewetkami dajemy po 1/2 łyżeczki pesto. Całość posypujemy posiekaną papryczką i rozkruszoną kosteczką czosnkową.
Krok 4
Pizzę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i pieczmy ok 15-20 min.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej