Pizza z krewetkami, pesto i prosciutto

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

10 sztuk

10 plastrów

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto i sos przygotowujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.

Krok 2

Kiedy ciasto wyrośnie rozciągamy je. Na cieście rozsmarowujemy sos a następnie posypujemy go mozarellą.

Krok 3

Każdą krewetkę owijamy połową plasterka szynki i układamy na pizzy. Między krewetkami dajemy po 1/2 łyżeczki pesto. Całość posypujemy posiekaną papryczką i rozkruszoną kosteczką czosnkową.

Krok 4

Pizzę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i pieczmy ok 15-20 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza z krewetkami, pesto i prosciutto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza z krewetkami, pesto i prosciutto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza z krewetkami, pesto i prosciutto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza z krewetkami, pesto i prosciutto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza z krewetkami, pesto i prosciutto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza z krewetkami, pesto i prosciutto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza z krewetkami, pesto i prosciutto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pizza margherita
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej