Pizza z krewetkami, pesto i prosciutto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza z krewetkami, pesto i prosciutto

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

10 sztuk

10 plastrów

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto i sos przygotowujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.

Krok 2

Kiedy ciasto wyrośnie rozciągamy je. Na cieście rozsmarowujemy sos a następnie posypujemy go mozarellą.

Krok 3

Każdą krewetkę owijamy połową plasterka szynki i układamy na pizzy. Między krewetkami dajemy po 1/2 łyżeczki pesto. Całość posypujemy posiekaną papryczką i rozkruszoną kosteczką czosnkową.

Krok 4

Pizzę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i pieczmy ok 15-20 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza z krewetkami, pesto i prosciutto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza z krewetkami, pesto i prosciutto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza z krewetkami, pesto i prosciutto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza z krewetkami, pesto i prosciutto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza z krewetkami, pesto i prosciutto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza z krewetkami, pesto i prosciutto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza z krewetkami, pesto i prosciutto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza z krewetkami, pesto i prosciutto  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Domowa pizza
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej