Pizza z krewetkami, pesto i prosciutto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza z krewetkami, pesto i prosciutto

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

10 sztuk

10 plastrów

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto i sos przygotowujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.

Krok 2

Kiedy ciasto wyrośnie rozciągamy je. Na cieście rozsmarowujemy sos a następnie posypujemy go mozarellą.

Krok 3

Każdą krewetkę owijamy połową plasterka szynki i układamy na pizzy. Między krewetkami dajemy po 1/2 łyżeczki pesto. Całość posypujemy posiekaną papryczką i rozkruszoną kosteczką czosnkową.

Krok 4

Pizzę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i pieczmy ok 15-20 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza z krewetkami, pesto i prosciutto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza z krewetkami, pesto i prosciutto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza z krewetkami, pesto i prosciutto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza z krewetkami, pesto i prosciutto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza z krewetkami, pesto i prosciutto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza z krewetkami, pesto i prosciutto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza z krewetkami, pesto i prosciutto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza z krewetkami, pesto i prosciutto  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Mini calzone
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej