Pizza z krewetkami, pesto i prosciutto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza z krewetkami, pesto i prosciutto

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

10 sztuk

10 plastrów

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto i sos przygotowujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.

Krok 2

Kiedy ciasto wyrośnie rozciągamy je. Na cieście rozsmarowujemy sos a następnie posypujemy go mozarellą.

Krok 3

Każdą krewetkę owijamy połową plasterka szynki i układamy na pizzy. Między krewetkami dajemy po 1/2 łyżeczki pesto. Całość posypujemy posiekaną papryczką i rozkruszoną kosteczką czosnkową.

Krok 4

Pizzę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i pieczmy ok 15-20 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza z krewetkami, pesto i prosciutto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza z krewetkami, pesto i prosciutto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza z krewetkami, pesto i prosciutto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza z krewetkami, pesto i prosciutto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza z krewetkami, pesto i prosciutto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza z krewetkami, pesto i prosciutto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza z krewetkami, pesto i prosciutto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza z krewetkami, pesto i prosciutto  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej