
Składniki
1 łyżka
0.25 szklanki
8 sztuk
4 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Chleb pokrój w trójkąty, skrop oliwą i zapiecz w nagrzanym piekarniku na rumiany kolor.
Krok 2
Szynkę podziel na mniejsze plastry i ułóż po jednym na każdym chlebowym trójkąciku.
Krok 3
Roszponkę opłucz, osusz i ułóż na szynce.
Krok 4
Zepnij wykałaczką, skrop oliwą i ułóż aromatyczne tosty na półmisku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej