Aromatyczne tosty z szynką Serrano przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczne tosty z szynką Serrano

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

0.25 szklanki

8 sztuk

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb pokrój w trójkąty, skrop oliwą i zapiecz w nagrzanym piekarniku na rumiany kolor.

Krok 2

Szynkę podziel na mniejsze plastry i ułóż po jednym na każdym chlebowym trójkąciku.

Krok 3

Roszponkę opłucz, osusz i ułóż na szynce.

Krok 4

Zepnij wykałaczką, skrop oliwą i ułóż aromatyczne tosty na półmisku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne tosty z szynką Serrano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne tosty z szynką Serrano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne tosty z szynką Serrano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne tosty z szynką Serrano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne tosty z szynką Serrano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne tosty z szynką Serrano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne tosty z szynką Serrano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne tosty z szynką Serrano - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sola w pomarańczach
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej