Sałatka Florida przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka Florida

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1.5 szklanki

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 opakowania

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj na sypko. Ostudź i wymieszaj z krewetkami.

Krok 2

Z pomarańczy zetrzyj skórkę z pomarańczy, a pomarańcz pokrój w kostkę. Dodaj do ryżu z krewetkami.

Krok 3

Ananas pokrój w kostkę i z kukurydzą dodaj do sałatki. Wymieszaj. Dopraw.

Krok 4

Migdały sparz i posiekaj, dodaj wraz z majonezem i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Florida - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Florida - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Florida - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Florida - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Florida - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Florida - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Florida - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka Florida - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Egzotyczna tarta
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej