
Składniki
1 opakowanie
1.5 szklanki
1 sztuka
1 opakowanie
0.5 opakowania
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj na sypko. Ostudź i wymieszaj z krewetkami.
Krok 2
Z pomarańczy zetrzyj skórkę z pomarańczy, a pomarańcz pokrój w kostkę. Dodaj do ryżu z krewetkami.
Krok 3
Ananas pokrój w kostkę i z kukurydzą dodaj do sałatki. Wymieszaj. Dopraw.
Krok 4
Migdały sparz i posiekaj, dodaj wraz z majonezem i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej