
Składniki
1 sztuka
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
10 gramów
4 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój pomidora w kostkę, ogórka w cienkie plastry. Odcedź fasolę oraz kukurydzę, marchew zetrzyj na tarce.
Krok 2
Umyj i porwij na kawałki sałatę, wymieszaj ją z warzywami.
Krok 3
Pokrój ser i wędlinę w kostkę. Odcedź tuńczyka, jajka pokrój w ćwiartki.
Krok 4
Zrób z oliwy i jogurtu sos, następnie wkrusz Przyprawę w mini kostkach Pietruszka Knorr.
Krok 5
Polej sałatkę gotowym sosem i wymieszaj. Na wierzchu ułóż tuńczyka, szynkę, ser i jajka.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka warzywna z tuńczykiem
Tuńczyk to jedna z najbardziej popularnych ryb na świecie, a szczególną uznanie znalazła w kuchni basenu Morza Śródziemnego. Przenieś się kulinarnie w rejony gorącej Grecji lub słonecznej Italii, przygotowując w domu sałatkę warzywną z tuńczykiem. Aby ją przyrządzić potrzebujesz jedynie pół godziny, ale jej smak oraz różnobarwny wygląd wynagrodzi ci wszelki trud. W tej sałatce każdy znajdzie coś, za czym przepada – tuńczyk, ugotowane jajka, ser żółty, szynka czy warzywa, takie jak fasola, marchew i pomidor. Bogactwo smaku wzmocnisz dzięki przyprawie w mini kostkach pietruszka Knorr. Nie bój się podać ją z grzankami czosnkowymi. Potrawa może być podana jako przystawka do obiadu lub samodzielny podwieczorek lub kolacja. Takim daniem możesz uraczyć szczególnie gości pochodzących z krajów basenu Śródziemnego – będą ci wdzięczni, że kulinarnie pozwoliłaś im wrócić do rodzinnego domu i rozsmakować się daniem z własnego kraju. Sałatka warzywna z tuńczykiem to świetny pomysł także na wszelkiego rodzaju imprezy w gronie znajomych.


































