
Składniki
1 sztuka
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
10 gramów
4 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój pomidora w kostkę, ogórka w cienkie plastry. Odcedź fasolę oraz kukurydzę, marchew zetrzyj na tarce.
Krok 2
Umyj i porwij na kawałki sałatę, wymieszaj ją z warzywami.
Krok 3
Pokrój ser i wędlinę w kostkę. Odcedź tuńczyka, jajka pokrój w ćwiartki.
Krok 4
Zrób z oliwy i jogurtu sos, następnie wkrusz Przyprawę w mini kostkach Pietruszka Knorr.
Krok 5
Polej sałatkę gotowym sosem i wymieszaj. Na wierzchu ułóż tuńczyka, szynkę, ser i jajka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka warzywna z tuńczykiem
Tuńczyk to jedna z najbardziej popularnych ryb na świecie, a szczególną uznanie znalazła w kuchni basenu Morza Śródziemnego. Przenieś się kulinarnie w rejony gorącej Grecji lub słonecznej Italii, przygotowując w domu sałatkę warzywną z tuńczykiem. Aby ją przyrządzić potrzebujesz jedynie pół godziny, ale jej smak oraz różnobarwny wygląd wynagrodzi ci wszelki trud. W tej sałatce każdy znajdzie coś, za czym przepada – tuńczyk, ugotowane jajka, ser żółty, szynka czy warzywa, takie jak fasola, marchew i pomidor. Bogactwo smaku wzmocnisz dzięki przyprawie w mini kostkach pietruszka Knorr. Nie bój się podać ją z grzankami czosnkowymi. Potrawa może być podana jako przystawka do obiadu lub samodzielny podwieczorek lub kolacja. Takim daniem możesz uraczyć szczególnie gości pochodzących z krajów basenu Śródziemnego – będą ci wdzięczni, że kulinarnie pozwoliłaś im wrócić do rodzinnego domu i rozsmakować się daniem z własnego kraju. Sałatka warzywna z tuńczykiem to świetny pomysł także na wszelkiego rodzaju imprezy w gronie znajomych.


































