Sałatka warzywna z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka warzywna z tuńczykiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

heart
526 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

349 osób wydrukowało

Pobierz pdf

404 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

10 gramów

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój pomidora w kostkę, ogórka w cienkie plastry. Odcedź fasolę oraz kukurydzę, marchew zetrzyj na tarce.

Krok 2

Umyj i porwij na kawałki sałatę, wymieszaj ją z warzywami.

Krok 3

Pokrój ser i wędlinę w kostkę. Odcedź tuńczyka, jajka pokrój w ćwiartki.

Krok 4

Zrób z oliwy i jogurtu sos, następnie wkrusz Przyprawę w mini kostkach Pietruszka Knorr.

Krok 5

Polej sałatkę gotowym sosem i wymieszaj. Na wierzchu ułóż tuńczyka, szynkę, ser i jajka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka warzywna z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka warzywna z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka warzywna z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka warzywna z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka warzywna z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka warzywna z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka warzywna z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka warzywna z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka warzywna z tuńczykiemSałatka warzywna z tuńczykiem

Tuńczyk to jedna z najbardziej popularnych ryb na świecie, a szczególną uznanie znalazła w kuchni basenu Morza Śródziemnego. Przenieś się kulinarnie w rejony gorącej Grecji lub słonecznej Italii, przygotowując w domu sałatkę warzywną z tuńczykiem. Aby ją przyrządzić potrzebujesz jedynie pół godziny, ale jej smak oraz różnobarwny wygląd wynagrodzi ci wszelki trud. W tej sałatce każdy znajdzie coś, za czym przepada – tuńczyk, ugotowane jajka, ser żółty, szynka czy warzywa, takie jak fasola, marchew i pomidor. Bogactwo smaku wzmocnisz dzięki przyprawie w mini kostkach pietruszka Knorr. Nie bój się podać ją z grzankami czosnkowymi. Potrawa może być podana jako przystawka do obiadu lub samodzielny podwieczorek lub kolacja. Takim daniem możesz uraczyć szczególnie gości pochodzących z krajów basenu Śródziemnego – będą ci wdzięczni, że kulinarnie pozwoliłaś im wrócić do rodzinnego domu i rozsmakować się daniem z własnego kraju. Sałatka warzywna z tuńczykiem to świetny pomysł także na wszelkiego rodzaju imprezy w gronie znajomych.