Sałatka warzywna z tuńczykiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

497 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

309 osób wydrukowało

Pobierz pdf

317 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

10 gramów

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój pomidora w kostkę, ogórka w cienkie plastry. Odcedź fasolę oraz kukurydzę, marchew zetrzyj na tarce.

Krok 2

Umyj i porwij na kawałki sałatę, wymieszaj ją z warzywami.

Krok 3

Pokrój ser i wędlinę w kostkę. Odcedź tuńczyka, jajka pokrój w ćwiartki.

Krok 4

Zrób z oliwy i jogurtu sos, następnie wkrusz Przyprawę w mini kostkach Pietruszka Knorr.

Krok 5

Polej sałatkę gotowym sosem i wymieszaj. Na wierzchu ułóż tuńczyka, szynkę, ser i jajka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka warzywna z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka warzywna z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka warzywna z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka warzywna z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka warzywna z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka warzywna z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka warzywna z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka zielona
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka warzywna z tuńczykiemSałatka warzywna z tuńczykiem

Tuńczyk to jedna z najbardziej popularnych ryb na świecie, a szczególną uznanie znalazła w kuchni basenu Morza Śródziemnego. Przenieś się kulinarnie w rejony gorącej Grecji lub słonecznej Italii, przygotowując w domu sałatkę warzywną z tuńczykiem. Aby ją przyrządzić potrzebujesz jedynie pół godziny, ale jej smak oraz różnobarwny wygląd wynagrodzi ci wszelki trud. W tej sałatce każdy znajdzie coś, za czym przepada – tuńczyk, ugotowane jajka, ser żółty, szynka czy warzywa, takie jak fasola, marchew i pomidor. Bogactwo smaku wzmocnisz dzięki przyprawie w mini kostkach pietruszka Knorr. Nie bój się podać ją z grzankami czosnkowymi. Potrawa może być podana jako przystawka do obiadu lub samodzielny podwieczorek lub kolacja. Takim daniem możesz uraczyć szczególnie gości pochodzących z krajów basenu Śródziemnego – będą ci wdzięczni, że kulinarnie pozwoliłaś im wrócić do rodzinnego domu i rozsmakować się daniem z własnego kraju. Sałatka warzywna z tuńczykiem to świetny pomysł także na wszelkiego rodzaju imprezy w gronie znajomych.