Sałatka ze szpinakiem, mozarellą i truskawkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ze szpinakiem, mozarellą i truskawkami

Autor: ilka_86

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

12 sztuk

12 sztuk

2 łyżki

1 łyżka

3 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować sos balsamiczny z octu balsamicznego, oliwy i szczypty soli, wymieszać go z łyżką dżemu truskawkowego.

Krok 2

Na talerzu ułożyć pierwszą warstwę szpinaku, plasterki mozzarelli i truskawki w plasterkach.

Krok 3

Ułożyć kolejną warstwę szpinaku, mozzarelli i truskawek z łyżką dżemu truskawkowego.

Krok 4

Polać sałatkę sosem przed samym podaniem. Posypać płatkami migdałowymi.

ilka_86

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze szpinakiem, mozarellą i truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze szpinakiem, mozarellą i truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze szpinakiem, mozarellą i truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze szpinakiem, mozarellą i truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze szpinakiem, mozarellą i truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze szpinakiem, mozarellą i truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze szpinakiem, mozarellą i truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ze szpinakiem, mozarellą i truskawkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej