Sałatka ze szpinakiem, mozarellą i truskawkami
łatwe
17 osób zapisało

Składniki
3 łyżki
1 szczypta
1 łyżka
2 łyżki
150 gramów
12 sztuk
1 łyżka
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotować sos balsamiczny z octu balsamicznego, oliwy i szczypty soli, wymieszać go z łyżką dżemu truskawkowego.
Krok 2
Na talerzu ułożyć pierwszą warstwę szpinaku, plasterki mozzarelli i truskawki w plasterkach.
Krok 3
Ułożyć kolejną warstwę szpinaku, mozzarelli i truskawek z łyżką dżemu truskawkowego.
Krok 4
Polać sałatkę sosem przed samym podaniem. Posypać płatkami migdałowymi.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej