Sałatka ze szpinakiem, mozarellą i truskawkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ze szpinakiem, mozarellą i truskawkami

Autor: ilka_86

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

150 gramów

12 sztuk

1 łyżka

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować sos balsamiczny z octu balsamicznego, oliwy i szczypty soli, wymieszać go z łyżką dżemu truskawkowego.

Krok 2

Na talerzu ułożyć pierwszą warstwę szpinaku, plasterki mozzarelli i truskawki w plasterkach.

Krok 3

Ułożyć kolejną warstwę szpinaku, mozzarelli i truskawek z łyżką dżemu truskawkowego.

Krok 4

Polać sałatkę sosem przed samym podaniem. Posypać płatkami migdałowymi.

ilka_86

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze szpinakiem, mozarellą i truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze szpinakiem, mozarellą i truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze szpinakiem, mozarellą i truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze szpinakiem, mozarellą i truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze szpinakiem, mozarellą i truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze szpinakiem, mozarellą i truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze szpinakiem, mozarellą i truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ze szpinakiem, mozarellą i truskawkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej