Sałatka ze szpinakiem, mozarellą i truskawkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ze szpinakiem, mozarellą i truskawkami

Autor: ilka_86

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

150 gramów

12 sztuk

1 łyżka

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować sos balsamiczny z octu balsamicznego, oliwy i szczypty soli, wymieszać go z łyżką dżemu truskawkowego.

Krok 2

Na talerzu ułożyć pierwszą warstwę szpinaku, plasterki mozzarelli i truskawki w plasterkach.

Krok 3

Ułożyć kolejną warstwę szpinaku, mozzarelli i truskawek z łyżką dżemu truskawkowego.

Krok 4

Polać sałatkę sosem przed samym podaniem. Posypać płatkami migdałowymi.

ilka_86

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze szpinakiem, mozarellą i truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze szpinakiem, mozarellą i truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze szpinakiem, mozarellą i truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze szpinakiem, mozarellą i truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze szpinakiem, mozarellą i truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze szpinakiem, mozarellą i truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze szpinakiem, mozarellą i truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ze szpinakiem, mozarellą i truskawkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej