Sałatka ze szpinakiem, mozarellą i truskawkami
łatwe
17 osób zapisało

Składniki
3 łyżki
1 szczypta
1 łyżka
2 łyżki
150 gramów
12 sztuk
1 łyżka
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotować sos balsamiczny z octu balsamicznego, oliwy i szczypty soli, wymieszać go z łyżką dżemu truskawkowego.
Krok 2
Na talerzu ułożyć pierwszą warstwę szpinaku, plasterki mozzarelli i truskawki w plasterkach.
Krok 3
Ułożyć kolejną warstwę szpinaku, mozzarelli i truskawek z łyżką dżemu truskawkowego.
Krok 4
Polać sałatkę sosem przed samym podaniem. Posypać płatkami migdałowymi.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























