Cykoria duszona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cykoria duszona

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.2 szklanki

1 łyżka

1 łyżka

3 łyżki

1 kilogram

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W trzonkach cykorii zrób nacięcie na krzyż.

Krok 2

Rozgrzej tłuszcz w brytfance i ułóż cykorię warstwami.

Krok 3

Następnie dodaj mleko i wywar z bulionu Knorr.

Krok 4

Duś pod przykryciem 30 minut. Posól. Skrop sokiem z cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cykoria duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cykoria duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cykoria duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cykoria duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cykoria duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cykoria duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cykoria duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cykoria duszona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej