
Składniki
0.2 szklanki
1 łyżka
1 łyżka
3 łyżki
1 kilogram
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W trzonkach cykorii zrób nacięcie na krzyż.
Krok 2
Rozgrzej tłuszcz w brytfance i ułóż cykorię warstwami.
Krok 3
Następnie dodaj mleko i wywar z bulionu Knorr.
Krok 4
Duś pod przykryciem 30 minut. Posól. Skrop sokiem z cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej