
Składniki
0.2 szklanki
1 łyżka
1 łyżka
3 łyżki
1 kilogram
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W trzonkach cykorii zrób nacięcie na krzyż.
Krok 2
Rozgrzej tłuszcz w brytfance i ułóż cykorię warstwami.
Krok 3
Następnie dodaj mleko i wywar z bulionu Knorr.
Krok 4
Duś pod przykryciem 30 minut. Posól. Skrop sokiem z cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej