
Składniki
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
1 pęczek
1 opakowanie
4 łyżki
2 sztuki
40 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cykorie oczyść z zewnętrznych liści, porwij na mniejsze kawałki i skrop sokiem z cytryny.

Krok 2
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z olejem, dwiema łyżkami wody, kieliszkiem alkoholu i miodem.

Krok 3
Połącz cykorię z sosem, posiekaną natką pietruszki i orzechami. Sałatkę ułóż na porwanych liściach zielonej sałaty i podawaj samodzielnie lub do mięs i ryb.


Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy francuski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej