
Składniki
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
1 pęczek
1 opakowanie
4 łyżki
2 sztuki
40 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cykorie oczyść z zewnętrznych liści, porwij na mniejsze kawałki i skrop sokiem z cytryny.

Krok 2
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z olejem, dwiema łyżkami wody, kieliszkiem alkoholu i miodem.

Krok 3
Połącz cykorię z sosem, posiekaną natką pietruszki i orzechami. Sałatkę ułóż na porwanych liściach zielonej sałaty i podawaj samodzielnie lub do mięs i ryb.


Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej