Kolorowa sałatka z cykorii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa sałatka z cykorii

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
62 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

63 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 pęczek

1 opakowanie

4 łyżki

2 sztuki

40 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cykorie oczyść z zewnętrznych liści, porwij na mniejsze kawałki i skrop sokiem z cytryny.

Kolorowa sałatka z cykorii      - Krok 1

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z olejem, dwiema łyżkami wody, kieliszkiem alkoholu i miodem.

Kolorowa sałatka z cykorii      - Krok 2

Krok 3

Połącz cykorię z sosem, posiekaną natką pietruszki i orzechami. Sałatkę ułóż na porwanych liściach zielonej sałaty i podawaj samodzielnie lub do mięs i ryb.

Kolorowa sałatka z cykorii      - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa sałatka z cykorii      - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa sałatka z cykorii      - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa sałatka z cykorii      - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa sałatka z cykorii      - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa sałatka z cykorii      - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa sałatka z cykorii      - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa sałatka z cykorii      - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa sałatka z cykorii      - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Makaron ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kolorowa sałatka z cykorii     Kolorowa sałatka z cykorii

Cykorie oczyść z zewnętrznych liści, porwij na mniejsze kawałki i skrop sokiem z cytryny.