Kolorowa sałatka z cykorii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa sałatka z cykorii

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

54 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

1 pęczek

1 łyżka

4 łyżki

1 sztuka

40 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cykorie oczyść z zewnętrznych liści, porwij na mniejsze kawałki i skrop sokiem z cytryny.

Kolorowa sałatka z cykorii      - Krok 1

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z olejem, dwiema łyżkami wody, kieliszkiem alkoholu i miodem.

Kolorowa sałatka z cykorii      - Krok 2

Krok 3

Połącz cykorię z sosem, posiekaną natką pietruszki i orzechami. Sałatkę ułóż na porwanych liściach zielonej sałaty i podawaj samodzielnie lub do mięs i ryb.

Kolorowa sałatka z cykorii      - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa sałatka z cykorii      - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa sałatka z cykorii      - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa sałatka z cykorii      - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa sałatka z cykorii      - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa sałatka z cykorii      - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa sałatka z cykorii      - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa sałatka z cykorii      - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa sałatka z cykorii      - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej