Kolorowa sałatka z cykorii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa sałatka z cykorii

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
62 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

63 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 pęczek

1 opakowanie

4 łyżki

2 sztuki

40 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cykorie oczyść z zewnętrznych liści, porwij na mniejsze kawałki i skrop sokiem z cytryny.

Kolorowa sałatka z cykorii      - Krok 1

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z olejem, dwiema łyżkami wody, kieliszkiem alkoholu i miodem.

Kolorowa sałatka z cykorii      - Krok 2

Krok 3

Połącz cykorię z sosem, posiekaną natką pietruszki i orzechami. Sałatkę ułóż na porwanych liściach zielonej sałaty i podawaj samodzielnie lub do mięs i ryb.

Kolorowa sałatka z cykorii      - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa sałatka z cykorii      - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa sałatka z cykorii      - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa sałatka z cykorii      - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa sałatka z cykorii      - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa sałatka z cykorii      - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa sałatka z cykorii      - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa sałatka z cykorii      - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa sałatka z cykorii      - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kopytka ze szpinakiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kolorowa sałatka z cykorii     Kolorowa sałatka z cykorii

Cykorie oczyść z zewnętrznych liści, porwij na mniejsze kawałki i skrop sokiem z cytryny.