Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
2 łyżki
1 pęczek
1 łyżka
4 łyżki
1 sztuka
40 mililitrów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cykorie oczyść z zewnętrznych liści, porwij na mniejsze kawałki i skrop sokiem z cytryny.
Krok 2
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z olejem, dwiema łyżkami wody, kieliszkiem alkoholu i miodem.
Krok 3
Połącz cykorię z sosem, posiekaną natką pietruszki i orzechami. Sałatkę ułóż na porwanych liściach zielonej sałaty i podawaj samodzielnie lub do mięs i ryb.
Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej