Sałatka Waldorff video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka Waldorff - VIDEO

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

15

414 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

169 osób wydrukowało

Pobierz pdf

287 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

1 sztuka

100 gramów

50 gramów

10 gramów

20 gramów

2 łyżki

20 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem.

Sałatka Waldorff - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Seler umyj i obierz, usuwając włókna. Przetnij go wzdłuż i pokrój w dwucentymetrowe słupki, a następnie przełóż do miski z sosem. Winogrona umyj, przekrój na pół i usuń pestki. Dodaj do selera. Jabłko umyj i przekrój na pół, usuń z niego gniazdo nasienne, następnie pokrój cienkie plasterki. Dodaj orzechy oraz rodzynki i rozkrusz ser pleśniowy.

Sałatka Waldorff - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Wszystkie składniki sałatki dokładnie wymieszaj z dresingiem i przełóż na talerze. Przed podaniem posyp grzankami.

Sałatka Waldorff - VIDEO - Krok 3
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

1

Opinie o przepisie

  • Karolina Molenda

    Karolina Molenda , 26.11.2015

    niebo w gębie mmmniam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Waldorff - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Waldorff - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Waldorff - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Waldorff - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Waldorff - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Waldorff - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Waldorff - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka Waldorff - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej