Sałatka Waldorff video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka Waldorff - VIDEO

Autor: Szef kuchni Knorr Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

15

417 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

183 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

307 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

1 sztuka

100 gramów

50 gramów

10 gramów

20 gramów

2 łyżki

20 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem.

Sałatka Waldorff - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Seler umyj i obierz, usuwając włókna. Przetnij go wzdłuż i pokrój w dwucentymetrowe słupki, a następnie przełóż do miski z sosem. Winogrona umyj, przekrój na pół i usuń pestki. Dodaj do selera. Jabłko umyj i przekrój na pół, usuń z niego gniazdo nasienne, następnie pokrój cienkie plasterki. Dodaj orzechy oraz rodzynki i rozkrusz ser pleśniowy.

Sałatka Waldorff - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Wszystkie składniki sałatki dokładnie wymieszaj z dresingiem i przełóż na talerze. Przed podaniem posyp grzankami.

Sałatka Waldorff - VIDEO - Krok 3
Szef kuchni Knorr Piotr  Murawski

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

1

Opinie o przepisie

  • Karolina Molenda

    Karolina Molenda , 26.11.2015

    niebo w gębie mmmniam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Waldorff - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Waldorff - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Waldorff - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Waldorff - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Waldorff - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Waldorff - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Waldorff - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka Waldorff - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa z soczewicy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej