Kanapka z grillowaną wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapka z grillowaną wołowiną

ZERO WASTE

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

192 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

128 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 plastry

2 łyżki

1 łyżka

0.5 sztuki

4 łyżki

0.5 szklanki

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Mięso dopraw szczyptą przyprawy Knorr i usmaż z dwiema łyżkami oliwy. Powinno być rumiane na zewnątrz i lekko różowe w środku.

Kanapka z grillowaną wołowiną  - Krok 1

Krok 2

Bagietkę przekrój wzdłuż na pół, skrop oliwą i usmaż na patelni lub grillu aby była ciepła i chrupiąca.

Kanapka z grillowaną wołowiną  - Krok 2

Krok 3

Posmaruj pieczywo sosem Hellmann's Samba. Mięso pokrój w paski i połóż na kanapce. Na wierzchu ułóż liście rukoli i pokrojone pomidorki. Przykryj drugą połówką bagietki również posmarowaną sosem Hellmann's Samba.

Kanapka z grillowaną wołowiną  - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Wołowinę możesz usmażyć według własnych upodobań, w zależności od tego czy lubisz mocno wypieczoną czy krwistą. Do tak przygotowanej kanapki doskonale pasują również domowe frytki. Możesz przygotować to danie wykorzystując produkty z Grillowanych steków z rostbefu z tequilą. Gotowanie ZERO WASTE.

1

Opinie o przepisie

  • Magda Miłek

    Magda Miłek , 16.12.2016

    świetna propozycja np. na lunch do pracy

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka z grillowaną wołowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka z grillowaną wołowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka z grillowaną wołowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka z grillowaną wołowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka z grillowaną wołowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka z grillowaną wołowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka z grillowaną wołowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka z grillowaną wołowiną  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapka z grillowaną wołowiną Kanapka z grillowaną wołowiną

Kanapka z grillowaną wołowiną serwowana na ciepło to znakomita propozycja na wytrawną przekąskę. Jej przygotowanie rozpocznij od przyprawienia mięsa i podsmażenia go na patelni grillowej z niewielką ilością oliwy. Wołowina powinna być rumiana na zewnątrz i delikatnie różowa w środku. Rozkrojoną bagietkę również skrop oliwą i ułóż na grillu, dzięki czemu stanie się chrupiąca. Jeśli chcesz urozmaicić jej smak, użyj oliwy z dodatkami, np. czosnkiem lub papryczką chili. Pokrojone mięso ułóż na posmarowanej sosem samba bagietce, a potem nałóż dodatki – z grillowaną wołowiną dobrze skomponuje się rukola, a pomidorki koktajlowe dodadzą przekąsce soczystości oraz koloru. Na końcu przykryj kanapkę drugą stroną bułki, także posmarowaną sosem samba. Przyrządź chrupiącą kanapkę z wołowiną na najbliższą okazję i przekonaj się, jak wspaniale smakuje. Podawaj ją solo lub z dipem czosnkowym (sprawdzi się też majonezowy i paprykowy) oraz z grubymi domowymi frytkami. Mamy nadzieję, że włączysz ten przepis do swojego menu.