Kanapka z grillowaną wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapka z grillowaną wołowiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

172 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

121 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 plastry

2 łyżki

1 łyżka

0.5 sztuki

4 łyżki

0.5 szklanki

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Mięso dopraw szczyptą przyprawy Knorr i usmaż z dwiema łyżkami oliwy. Powinno być rumiane na zewnątrz i lekko różowe w środku.

Kanapka z grillowaną wołowiną  - Krok 1

Krok 2

Bagietkę przekrój wzdłuż na pół, skrop oliwą i usmaż na patelni lub grillu aby była ciepła i chrupiąca.

Kanapka z grillowaną wołowiną  - Krok 2

Krok 3

Posmaruj pieczywo sosem Hellmann's Samba. Mięso pokrój w paski i połóż na kanapce. Na wierzchu ułóż liście rukoli i pokrojone pomidorki. Przykryj drugą połówką bagietki również posmarowaną sosem Hellmann's Samba.

Kanapka z grillowaną wołowiną  - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Wołowinę możesz usmażyć według własnych upodobań, w zależności od tego czy lubisz mocno wypieczoną czy krwistą. Do tak przygotowanej kanapki doskonale pasują również domowe frytki.

1

Opinie o przepisie

  • Magda Miłek

    Magda Miłek , 16.12.2016

    świetna propozycja np. na lunch do pracy

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka z grillowaną wołowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka z grillowaną wołowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka z grillowaną wołowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka z grillowaną wołowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka z grillowaną wołowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka z grillowaną wołowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka z grillowaną wołowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapka z grillowaną wołowiną Kanapka z grillowaną wołowiną

Kanapka z grillowaną wołowiną serwowana na ciepło to znakomita propozycja na wytrawną przekąskę. Jej przygotowanie rozpocznij od przyprawienia mięsa i podsmażenia go na patelni grillowej z niewielką ilością oliwy. Wołowina powinna być rumiana na zewnątrz i delikatnie różowa w środku. Rozkrojoną bagietkę również skrop oliwą i ułóż na grillu, dzięki czemu stanie się chrupiąca. Jeśli chcesz urozmaicić jej smak, użyj oliwy z dodatkami, np. czosnkiem lub papryczką chili. Pokrojone mięso ułóż na posmarowanej sosem samba bagietce, a potem nałóż dodatki – z grillowaną wołowiną dobrze skomponuje się rukola, a pomidorki koktajlowe dodadzą przekąsce soczystości oraz koloru. Na końcu przykryj kanapkę drugą stroną bułki, także posmarowaną sosem samba. Przyrządź chrupiącą kanapkę z wołowiną na najbliższą okazję i przekonaj się, jak wspaniale smakuje. Podawaj ją solo lub z dipem czosnkowym (sprawdzi się też majonezowy i paprykowy) oraz z grubymi domowymi frytkami. Mamy nadzieję, że włączysz ten przepis do swojego menu.