Składniki
4 plastry
1 łyżka
0.5 łyżki
0.5 łyżki
1 łyżka
0.5 sztuki
4 łyżki
0.5 szklanki
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 3
Posmaruj pieczywo majonezem wymieszanym z musztardami. Mięso pokrój w paski i połóż na kanapce. Na wierzchu ułóż liście rukoli i pokrojone pomidorki. Przykryj drugą połówką bagietki również posmarowaną sosem majonezowo – musztardowym.
Krok 2
Mięso dopraw szczyptą przyprawy Knorr i usmaż z dwiema łyżkami oliwy. Powinno być rumiane na zewnątrz i lekko różowe w środku.
Krok 3
Bagietkę przekrój wzdłuż na pół, skrop oliwą i usmaż na patelni lub grillu aby była ciepła i chrupiąca.
Dobra rada:
Wołowinę możesz usmażyć według własnych upodobań, w zależności od tego czy lubisz mocno wypieczoną czy krwistą. Do tak przygotowanej kanapki doskonale pasują również domowe frytki. Możesz przygotować to danie wykorzystując produkty z Grillowanych steków z rostbefu z tequilą. Gotowanie ZERO WASTE.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kanapka z grillowaną wołowiną
Kanapka z grillowaną wołowiną serwowana na ciepło to znakomita propozycja na wytrawną przekąskę. Jej przygotowanie rozpocznij od przyprawienia mięsa i podsmażenia go na patelni grillowej z niewielką ilością oliwy. Wołowina powinna być rumiana na zewnątrz i delikatnie różowa w środku. Rozkrojoną bagietkę również skrop oliwą i ułóż na grillu, dzięki czemu stanie się chrupiąca. Jeśli chcesz urozmaicić jej smak, użyj oliwy z dodatkami, np. czosnkiem lub papryczką chili. Pokrojone mięso ułóż na posmarowanej sosem samba bagietce, a potem nałóż dodatki – z grillowaną wołowiną dobrze skomponuje się rukola, a pomidorki koktajlowe dodadzą przekąsce soczystości oraz koloru. Na końcu przykryj kanapkę drugą stroną bułki, także posmarowaną sosem samba. Przyrządź chrupiącą kanapkę z wołowiną na najbliższą okazję i przekonaj się, jak wspaniale smakuje. Podawaj ją solo lub z dipem czosnkowym (sprawdzi się też majonezowy i paprykowy) oraz z grubymi domowymi frytkami. Mamy nadzieję, że włączysz ten przepis do swojego menu.