
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
0.5 sztuki
1 sztuka
6 opakowań
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do półmiska wrzucić pół kostki margaryny. Odsączyć szprotki z oleju i dodać do margaryny. Ugniatać i mieszać do otrzymania jednolitej substancji (bez grudek).
Krok 2
Cebulę razem z ogórkiem drobno posiekać i dodać do szprotek, doprawić do smaku.
Krok 3
Odstawić do lodówki na ok 10 min. Gotowe do posmarowania pieczywa. Smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej