pasta ze szprotek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

pasta ze szprotek

Autor: Justyna

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

1 sztuka

6 opakowań

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do półmiska wrzucić pół kostki margaryny. Odsączyć szprotki z oleju i dodać do margaryny. Ugniatać i mieszać do otrzymania jednolitej substancji (bez grudek).

Krok 2

Cebulę razem z ogórkiem drobno posiekać i dodać do szprotek, doprawić do smaku.

Krok 3

Odstawić do lodówki na ok 10 min. Gotowe do posmarowania pieczywa. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • pasta ze szprotek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • pasta ze szprotek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • pasta ze szprotek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • pasta ze szprotek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • pasta ze szprotek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • pasta ze szprotek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • pasta ze szprotek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • pasta ze szprotek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Konfitura z jabłek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej