pasta ze szprotek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

pasta ze szprotek

Autor: Justyna

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

1 sztuka

6 opakowań

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do półmiska wrzucić pół kostki margaryny. Odsączyć szprotki z oleju i dodać do margaryny. Ugniatać i mieszać do otrzymania jednolitej substancji (bez grudek).

Krok 2

Cebulę razem z ogórkiem drobno posiekać i dodać do szprotek, doprawić do smaku.

Krok 3

Odstawić do lodówki na ok 10 min. Gotowe do posmarowania pieczywa. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • pasta ze szprotek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • pasta ze szprotek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • pasta ze szprotek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • pasta ze szprotek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • pasta ze szprotek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • pasta ze szprotek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • pasta ze szprotek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • pasta ze szprotek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bogracz tradycyjny
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej