
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
250 gramów
0.5 szklanki
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śmietanę ubij wraz ze szczyptą cukru, a następnie utrzyj z twarogiem na gładką masę.
Krok 2
Ogórka obierz i posiekaj. Czosnek zmiażdż i rozetrzyj z solą
Krok 3
Do twarogu dodaj ogórka, czosnek, orzechy i koperek.
Krok 4
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Schłódź.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej