
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
250 gramów
0.5 szklanki
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śmietanę ubij wraz ze szczyptą cukru, a następnie utrzyj z twarogiem na gładką masę.
Krok 2
Ogórka obierz i posiekaj. Czosnek zmiażdż i rozetrzyj z solą
Krok 3
Do twarogu dodaj ogórka, czosnek, orzechy i koperek.
Krok 4
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Schłódź.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej