Pasta z koperkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z koperkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

250 gramów

0.5 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę ubij wraz ze szczyptą cukru, a następnie utrzyj z twarogiem na gładką masę.

Krok 2

Ogórka obierz i posiekaj. Czosnek zmiażdż i rozetrzyj z solą

Krok 3

Do twarogu dodaj ogórka, czosnek, orzechy i koperek.

Krok 4

Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Schłódź.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z koperkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej