
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
150 gramów
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i pieczarki drobno pokrój, a następnie usmaż na maśle*.
Krok 2
Przestudź, po czym zmiksuj z soją, jogurtem, solą i pieprzem.
Krok 3
Jajko ugotuj, obierz i posiekaj. Dodaj do masy.
Krok 4
Dorzuć natkę pietruszki i wymieszaj. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Dobra rada:
Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej