
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
150 gramów
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i pieczarki drobno pokrój, a następnie usmaż na maśle*.
Krok 2
Przestudź, po czym zmiksuj z soją, jogurtem, solą i pieprzem.
Krok 3
Jajko ugotuj, obierz i posiekaj. Dodaj do masy.
Krok 4
Dorzuć natkę pietruszki i wymieszaj. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Dobra rada:
Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej