Pasta sojowa z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta sojowa z pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

150 gramów

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i pieczarki drobno pokrój, a następnie usmaż na maśle*.

Krok 2

Przestudź, po czym zmiksuj z soją, jogurtem, solą i pieprzem.

Krok 3

Jajko ugotuj, obierz i posiekaj. Dodaj do masy.

Krok 4

Dorzuć natkę pietruszki i wymieszaj. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta sojowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta sojowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta sojowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta sojowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta sojowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta sojowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta sojowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta sojowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej