Pasta sojowa z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta sojowa z pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

150 gramów

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i pieczarki drobno pokrój, a następnie usmaż na maśle*.

Krok 2

Przestudź, po czym zmiksuj z soją, jogurtem, solą i pieprzem.

Krok 3

Jajko ugotuj, obierz i posiekaj. Dodaj do masy.

Krok 4

Dorzuć natkę pietruszki i wymieszaj. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta sojowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta sojowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta sojowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta sojowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta sojowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta sojowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta sojowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta sojowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej