
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
150 gramów
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i pieczarki drobno pokrój, a następnie usmaż na maśle*.
Krok 2
Przestudź, po czym zmiksuj z soją, jogurtem, solą i pieprzem.
Krok 3
Jajko ugotuj, obierz i posiekaj. Dodaj do masy.
Krok 4
Dorzuć natkę pietruszki i wymieszaj. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Dobra rada:
Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej