Nalesniki z mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nalesniki z mięsem mielonym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

null

0.5 kilograma

null

2 łyżki

0.5 litra

2 sztuki

300 gramów

2 łyżki

300 gramów

2 łyżki

null

0.5 kilograma

null

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto, czyli mąkę, jajka, mleko wymieszaj, ubij i smaż naleśniki.

Krok 2

Cebule posiekaj, podsmaż.

Krok 3

Mięso mielone wymieszaj z przyprawami i usmaż, dodaj cebulkę.

Krok 4

Pieczarki pokrój w talarki, posyp Delikatem Knorra i przesmaż na 2 łyżkach oleju.

Krok 5

Na połowę naleśnika nakładaj farsz, trochę pieczarek i posyp żółtym startym serem. Złóż na pół i posyp wierzch serem

Krok 6

Zapiekaj naleśniki przez 10 minut tak by rozpuścił się ser. Posyp natka pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nalesniki z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nalesniki z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nalesniki z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nalesniki z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nalesniki z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nalesniki z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nalesniki z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nalesniki z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej