
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
null
0.5 kilograma
null
2 łyżki
0.5 litra
2 sztuki
300 gramów
2 łyżki
300 gramów
2 łyżki
null
0.5 kilograma
null
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Składniki na ciasto, czyli mąkę, jajka, mleko wymieszaj, ubij i smaż naleśniki.
Krok 2
Cebule posiekaj, podsmaż.
Krok 3
Mięso mielone wymieszaj z przyprawami i usmaż, dodaj cebulkę.
Krok 4
Pieczarki pokrój w talarki, posyp Delikatem Knorra i przesmaż na 2 łyżkach oleju.
Krok 5
Na połowę naleśnika nakładaj farsz, trochę pieczarek i posyp żółtym startym serem. Złóż na pół i posyp wierzch serem
Krok 6
Zapiekaj naleśniki przez 10 minut tak by rozpuścił się ser. Posyp natka pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej