
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
null
0.5 kilograma
null
2 łyżki
0.5 litra
2 sztuki
300 gramów
2 łyżki
300 gramów
2 łyżki
null
0.5 kilograma
null
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Składniki na ciasto, czyli mąkę, jajka, mleko wymieszaj, ubij i smaż naleśniki.
Krok 2
Cebule posiekaj, podsmaż.
Krok 3
Mięso mielone wymieszaj z przyprawami i usmaż, dodaj cebulkę.
Krok 4
Pieczarki pokrój w talarki, posyp Delikatem Knorra i przesmaż na 2 łyżkach oleju.
Krok 5
Na połowę naleśnika nakładaj farsz, trochę pieczarek i posyp żółtym startym serem. Złóż na pół i posyp wierzch serem
Krok 6
Zapiekaj naleśniki przez 10 minut tak by rozpuścił się ser. Posyp natka pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej
































