Nalesniki z mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nalesniki z mięsem mielonym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

null

0.5 kilograma

null

2 łyżki

0.5 litra

2 sztuki

300 gramów

2 łyżki

300 gramów

2 łyżki

null

0.5 kilograma

null

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto, czyli mąkę, jajka, mleko wymieszaj, ubij i smaż naleśniki.

Krok 2

Cebule posiekaj, podsmaż.

Krok 3

Mięso mielone wymieszaj z przyprawami i usmaż, dodaj cebulkę.

Krok 4

Pieczarki pokrój w talarki, posyp Delikatem Knorra i przesmaż na 2 łyżkach oleju.

Krok 5

Na połowę naleśnika nakładaj farsz, trochę pieczarek i posyp żółtym startym serem. Złóż na pół i posyp wierzch serem

Krok 6

Zapiekaj naleśniki przez 10 minut tak by rozpuścił się ser. Posyp natka pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nalesniki z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nalesniki z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nalesniki z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nalesniki z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nalesniki z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nalesniki z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nalesniki z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nalesniki z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Puree z kalafiora
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej