![Nalesniki z mięsem mielonym](ng-assets/img/zaslepka_kp.jpg)
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
null
0.5 kilograma
null
2 łyżki
0.5 litra
2 sztuki
300 gramów
2 łyżki
300 gramów
2 łyżki
null
0.5 kilograma
null
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Składniki na ciasto, czyli mąkę, jajka, mleko wymieszaj, ubij i smaż naleśniki.
Krok 2
Cebule posiekaj, podsmaż.
Krok 3
Mięso mielone wymieszaj z przyprawami i usmaż, dodaj cebulkę.
Krok 4
Pieczarki pokrój w talarki, posyp Delikatem Knorra i przesmaż na 2 łyżkach oleju.
Krok 5
Na połowę naleśnika nakładaj farsz, trochę pieczarek i posyp żółtym startym serem. Złóż na pół i posyp wierzch serem
Krok 6
Zapiekaj naleśniki przez 10 minut tak by rozpuścił się ser. Posyp natka pietruszki.
![pasibrzuch](https://az.przepisy.pl/www-przepisy-pl/www.przepisy.pl/przepisy3ii/img/variants/70x0/kucharz_default.png)
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
![](https://az.przepisy.pl/www-przepisy-pl/www.przepisy.pl/przepisy3ii/img/variants/100x0/golonka_gotowana4081161594191436300.jpg)
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej