Pieczone ziemniaki z boczkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

58

473 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
120 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

499 osób wydrukowało

Pobierz pdf

966 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

10 sztuk

150 gramów

1 łyżka

1 łyżka

1 pęczek

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużej misce połącz przekrojone na pół ziemniaki, boczek, cebulę, olej, czosnek, Majeranek z krajów śródziemnomorskich i Tymianek z Polski Knorr. Wymieszaj i rozłóż na blasze wyłożonej pergaminem.

Krok 2

Ziemniaki wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika na ok. 35- 40 min., mieszając co jakiś czas podczas pieczenia.

Krok 3

Po upieczeniu danie oprósz posiekaną natką pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz ostre, zdecydowane smaki, idealnym dodatkiem do pieczonych ziemniaków będzie papryczka chili.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone ziemniaki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone ziemniaki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone ziemniaki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone ziemniaki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone ziemniaki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone ziemniaki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone ziemniaki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej