Pieczone ziemniaki z boczkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

58

425 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
120 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

499 osób wydrukowało

Pobierz pdf

966 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

10 sztuk

150 gramów

1 pęczek

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużej misce połącz przekrojone na pół ziemniaki, boczek, cebulę, olej, czosnek, Majeranek z krajów śródziemnomorskich i Tymianek z Polski Knorr. Wymieszaj i rozłóż na blasze wyłożonej pergaminem.

Krok 2

Ziemniaki wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika na ok. 35- 40 min., mieszając co jakiś czas podczas pieczenia.

Krok 3

Po upieczeniu danie oprósz posiekaną natką pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz ostre, zdecydowane smaki, idealnym dodatkiem do pieczonych ziemniaków będzie papryczka chili.

0

Opinie o przepisie

Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej